19 / 04 / 2024

Kamulaştırma ve yol düzenlemesi Karabağlar'ı hareketlendirecek!

 Kamulaştırma ve yol düzenlemesi Karabağlar'ı hareketlendirecek!

Belediyenin yapım aşamasında olan projeleri arasında bulunan Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi, Yıkık Camii’den Otobana kadar Eskiizmir Caddesi’nde kamulaştırma ve yol düzenlemesinin yapılmasının da bölgeyi hareketlendireceği beklenmektedir


TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş, İzmir Şubesi Değerleme Uzmanı Özge Özyalçın,  www.emlakkulisi.comiçin İzmir’in En büyük ilçesi Karabağlar’ı değerlendirdi…

İzmir’in En Büyük İlçesi Karabağlar Köprü Görevinde !

Karabağlar; İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı metropol ilçelerden biridir. Güneyinde Gaziemir, doğusunda Buca, kuzeyinde Konak ve batısında da Balçova ilçeleri ile çevrilidir. İlçe; 6 Mart 2008 tarihinde kabul edilen 5747 sayılı Bakanlar  Kurulu kararıyla kurulmuştur. Karabağlar'a Konak ilçesinden 55 mahalle bağlanmıştır. Halen 441 bin nüfusu ve 55 mahallesiyle İzmir’in en büyük ilçesi unvanını alan Karabağlar ; Havaalanı ile İzmir’in merkezi Konak arasında köprü görevini üstlenmiştir.  

Hükümetin, Konak İlçesi’ni bölerek, ‘Karabağlar’ İlçesini kurma girişimi, emlak piyasasında başlarda ciddi endişe yaratmıştır.  Düzensiz yapılaşmanın yoğunlukta olduğu Karabağlar  İlçesi sınırlarına alınan 55 mahalleden özellikle deniz kıyısına  diğerlerine göre daha yakın olan Fahrettin Altay, Üçkuyular, Esentepe, Poligon,  Metin Oktay, Basın Sitesi, Arap Hasan, Bahçelievler gibi düzenli mahallelerde  emlak değerlerinin düşeceği endişesi konuşulmaya başlanmıştır.Ancak; belediyenin bölgedeki imar sorunlarını çözmesi, belediye hizmetlerinin artacak olması, Cennetçeşme, Yurtoğlu ve Limontepe gibi gecekondulaşmanın yoğun olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinin hayata geçirilmesi ve metro hattının genişlemesi ile aksine pek çok bölgede değer artışının olabileceği beklentisi hızla yayılmıştır. Belediyenin yapım aşamasında olan projeleri arasında bulunan Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi, Yıkık Camii’den Otobana kadar Eskiizmir Caddesi’nde kamulaştırma ve yol düzenlemesinin yapılmasının da  bölgeyi hareketlendireceği beklenmektedir.

Ayrıca; Karabağlar İlçesi’nin Yeşillik Caddesi bölümünde yıllardır süregelen mobilya sektörünün olması,  bununla birlikte alış-veriş merkezlerinin artması bu bölgede ticari hareketliliğin olumlu yönde gelişmesine sebep olmuştur. Karabağlar İlçesi’nin 55 mahalleli olması nedeniyle, gecekondulaşma ile birlikte yeni yapıların da olması emlak rayiçleri anlamında geniş bir aralığı içermektedir.  İnönü Caddesi’ne cepheli merkeze daha yakın olan daha tercih edilen mahalleler de istenilen rakamlar yüksek iken, gecekondu bölgelerinde ve eski binalarda rakamlar düşüktür. Daha tercih edilen bölgelerde, emlak rayiçleri binanın yaşına, katına, cephesine, ulaşım özelliklerine ve konumuna göre ortalama 800-1350 TL/m2 aralığında değişiklik göstermektedir.

Bölgede ruhsatsız yapılaşmanın çok yaygın olması nedeniyle jeolojik etüd çalışmaları da yeniden yaptırılmaktadır. Tüm bu planlar çerçevesinde rekreasyon alanı, konut, yol, yeşil alan, otopark, okul, pazaryeri ve sosyal tesis gibi kentin ihtiyaçlarını karşılayacak alanların imar uygulamalarının yapılarak kente kazandırılması ve bölgedeki çarpık yapılaşma sorununun çözülmesiyle birlikte İzmir’in genel görünümüne yakışır uygulamaların hayata geçirilmesi bölgeye olan talebi arttıracaktır.    

*TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş tarafından www.emlakkulisi.com için özel olarak hazırlanmıştır.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri