23 / 04 / 2024

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için kamulaştırma! 3 milyon TL'lik!

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için kamulaştırma! 3 milyon TL'lik!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında bulunan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline dönüştürüldü.


Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını her zaman ön planda tutan Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimde de çıtayı iyice yükseltti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kent merkezindeki eski okulların yenilenmesi görevini üstlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar meyvelerini de vermeye başladı. Zafer Okulları, Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulu ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ardından Demirtaşpaşa İlkokulu da modern bir eğitim yuvasına dönüştü.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın arasındaki protokol kapsamında, Bursa Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 milyon TL harcayarak okul alanında bulunan 9 parseli kamulaştırdı. Özgün kimliğiyle bölgeye kazandırılan okulun açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müzisyen Fatih Erkoç, işadamları ve mahalle halkı katılım gösterdi.


Geleceğin yöneticileri yetişecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, böyle bir eseri Bursa’ya kazandıran protokole imza koyan Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe toplam 3 bin 170 metrekare alana bodrum üzerine iki kat olarak inşa edilen okulun 2’si ana sınıfı 18 derslikten oluştuğunu söyledi. Başkan Aktaş, kamulaştırma ve çevre düzenlemesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan okula spor salonu ve kütüphane de kazandırıldığını belirtti. Okulun, Bursa’nın köklü ailelerinin yaşadığı bir bölgede bulunduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Bu okulda Bursa’ya hizmet eden çok güzel insanlar yetişti. Şimdi çocuklarımıza bakıyorum hepsi pırıl pırıl, gözleri ışıl ışıl. Onlar da geleceğin valileri, belediye başkanları, işadamları, iş kadınları olacaklar. Velhasıl geleceğin güzel insanları olacaklar” dedi. Konuşmasında Vali Canbolat’a da seslenen Başkan Aktaş, “Mevlana'nın şehri Konya'dan, Orhan Gazi'nin, Osman Gazi'nin şehri, Emir Buhari’nin şehri Bursa'ya geldiğiniz. İnşallah tecrübenizle, bilgi birikiminizle önceki görevlerinizde olduğu gibi burada da çok ciddi katkılar vereceksiniz. Sanıyorum burası katıldığınız ilk açılış töreni. Size nasip oldu. Yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Bursa sizlerle beraber daha da yükseklere çıkacak” dedi.