29 / 03 / 2024

Şanlıurfa Kale Eteği için 276 eve kamulaştırma!

Şanlıurfa Kale Eteği için 276 eve kamulaştırma!

Dünya tarihini kıskandıracak dokusu ve 12 bin yıllık geçmişiyle nice medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapan Şanlıurfa'daki Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı.


Şanlurfa Büyükşehir Belediyesi, son 4 senede gerçekleştirdiği projeler, restorasyonlar ve düzenlemeleri ile Türkiye'de örnek gösterilen belediyeler arasında yer aldı. Dünyanın en büyük nekropol alanının bulunduığu Göbeklitepe'si, Harran'ı, Tarihi Urfa Kalesi ve mozaikleri gibi nice değerleri ile tarihe ışık tutan Şanlıurfa, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile uluslararası platformlarda isminden en çok bahsedilen kent oldu.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, son 4 yıl içerisinde kent merkezinin yanı sıra 13 ilçenin tümünde tarihi varlıklara yönelik hassasiyetle çalışmalar gerçekleştirenBüyükşehir Belediyesi tüm çalışmaların mimarı olurken, hayata kazandırılan uygulamalar vatandaşlardan takdir topladı.



KALE ETEĞİ PROJESİ


Şanlıurfa tarihine önemli katkılar sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ‘Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi’ni de büyük bir titizlikle tamamladı.


Bölgede yapılan çalışmalarda 38 bin metrekarelik alan içerisinde 276 ev kamulaştırıldı. Projeyle birlikte 71 kaya mezarı, 5 sarnıç, 1 kral mezarı ile çok sayıda mozaik de gün yüzüne çıkarıldı.