28 / 03 / 2024

Özelleştirme İdaresi Çınarlı'daki 8 bin metrekare araziyi satıyor!

 Özelleştirme İdaresi Çınarlı'daki 8 bin metrekare araziyi satıyor!

Eski Araç Muayene istasyonunun yer aldığı 8 bin 181 metrekare araziyi iş alanına dönüştürmek için harekete geçen ÖlB. Büyükşehir ve de Konak belediyelerinden görüş istedi...


Özelleştirme İdaresi Çınarlı'daki 8 bin metrekare araziyi satıyor!



Eski Araç Muayene istasyonunun yer aldığı 8 bin 181 metrekare araziyi iş alanına dönüştürmek için harekete geçen ÖlB. Büyükşehir ve Konak belediyelerinden görüş istedi...



Özelleştirme İdaresi, Çınarlı'daki arazide imar değişikliği için adım attı. Bayraklı'da 1615 ve 1639 sokaklar üzerinde İZSU Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları nedeniyle bazı otobüs hatlarının güzergahlarında geçici olarak değişiklik yapıldı. Buna göre, 102 numaralı Alpaslan MahallesiGümrük, 162 numaralı Cengizhan-Gümrük, 238 numaralı Salhane Aktarma-Karşıyaka İskele, 502 numaralı Cengizhan-Halkapınar Metro ve 602 numaralı Cengizhan-Kemer hatları güzergahında bulunan Mavi Köşe, Adil Çakmak, Kahveler, Bayraklı İstasyon, Piyale ile Yunus Keskin Parkı durakları güzergah dışında kaldı. 


Bayraklı'da bazı duraklar güzergah dışı 

yeni satış hazırlığı Özelleştirme idaresi, Çınarlı'daki 8 bin metrekarelik araziyi iş alanına dönüştürmek için harekete geçti. Yeni imar planı için Büyükşehir ve Konak belediyelerinden görüş istendi Özelleştirme idaresi Başkanlığının (ÖlB), Karayolları Genel Müdürlüğünün arazilerini, imar değişikliğiyle değerlerini yükselttikten sonra ihaleyle satma uygulaması Ağaçlıyol'dan sonra Çınarlıya sıçradı. 


arazinin kullanımını iş alanına dönüştürdü; emsal oranını da 3.5'e çıkarttı. Böylece, alana ticari fonksiyon kazandırılmış oldu. 

Ağaçlıyol'da durdurma Belediyeler. Banliyö Sistemleri ve maşım Daire başkanlıkları ile IZSU Genel Müdürlüğü'nün görüşlerinden sonra planda yeniden değişikliğe de gidilebilir, itiraz ve dava yolu açık olacak plan değişikliğiyle birlikte satış ihalesi süreci de başlatılacak. 

Öte yandan ÖlB. Bornova ve Büyükşehir belediyeleri ile Şehir Plancıları Odasının açtığı plan iptali davaları sonucunu beklemeden Bornova Ağaçlıyol'daki arazinin satış ihalesini gerçekleştirdi. Araziye en yüksek teklifi 120 milyon lira ile Armesa-Murat Akdemir Ortaklığı verdi. Ancak. Danıştay 6. Dairesi, Bornova Belediyesi'nin açtığı davada imar plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu. 


Posta Ege