25 / 04 / 2024

İş GYO'dan Topkapı arsası hakkında açıklama!

İş GYO'dan Topkapı arsası hakkında açıklama!

İş GYO Topkapı arsası hakkında açıklama yaptı. İş GYO, Topkapı'da bulunan ve yüzde 75'lik kısmına sahip oluğu arsayı Timur Gayrimenkul'e satıyor.


İş GYO’nun konuyla ilgili özel durum açıklaması aşağıdaki gibidir:

 

Zeytinburnu Arsası Mülkiyet Payı Satışı / 07.08.2014


Yönetim Kurulumuzun 7 Ağustos 2014 tarihinde yapılan toplantısında  mülkiyetinin %75'i Şirketimize %25'i Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım Anonim Şirketine (Timur Gayrimenkul-NEF) ait olan toplam 80.239,89 m2 yüzölçümlü Zeytinburnu arsasındaki mülkiyet payımızdan, taşınmazın %25'lik (1/4) kısmına karşılık gelen payın KDV hariç 94.000.000.-TL bedel üzerinden Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım Anonim Şirketine satışına ve satış bedelinin tapu devir tarihinde eş zamanlı olarak tahsil edilmesine karar verilmiştir. Satış işlemi sonrasında Şirketimiz ve Timur Gayrimenkulün taşınmaz üzerindeki payı %50-%50 şeklinde olacaktır.

 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hakkında


1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.’nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak BİST’de işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmaktadır.  Değişimin mimarı olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturmaktadır. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle ve hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket etmektedir. İş GYO’nun ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendirilmiştir. Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık % 35’i ofis, %25’i perakende, %32'si gayrimenkul projeleri, %1’i otel, %1’i arsa ve %6’sı para ve sermaye piyasası araçları şeklindedir. Ticari gayrimenkul sektöründe İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM,  Ankara  İş Kulesi, Maslak Ofis Binası, Ankara Merkez, Ankara Kızılay,  İstanbul  Sirkeci ve Antalya Banka Hizmet Binaları, İstanbul Güneşli Operasyon Hizmet Binası, Taksim Ofis Lamartine, Real Hipermarket, Marmaris Mallmarine AVM, Marmara Park AVM, turizm sektöründe ise Kapadokya Lodge Otel portföyünde yer alan gayrimenkullerdir. Daha fazla bilgi için http://www.isgyo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.