29 / 03 / 2024

Bursa'nın Yenişehir ve İnegöl ilçelerindeki hazine arazileri ekonomiye kazandırılıyor!

Bursa'nın Yenişehir ve İnegöl ilçelerindeki hazine arazileri ekonomiye kazandırılıyor!

Bursa'nın Yenişehir ve İnegöl ilçelerinde hazineye ait atıl vaziyetteki araziler satış ve kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırılıyor. Açık teklif usulü yapılacak olan ihalelerle, arazilerin cazibe alanına dönüştürülmesi hedefleniyor...


Bursa'nın Yenişehir ve İnegöl ilçelerinde hazineye ait atıl vaziyetteki araziler satış ve kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırılıyor. Açık teklif usulü yapılacak olan ihalelerle, yaklaşık 3 milyon metrekarelik arazilerin cazibe alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.


Bursa Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ocak ayında Yenişehir'de 33 parçadan oluşan toplam 441 bin 133 metrekare, İnegöl’de ise 2 parçadan oluşan toplam 2 milyon 498 bin 66 metrekarelik arazi, satış ve kiralama yoluyla ihaleye çıkarılacak. Yapılacak ihaleyle devletin kasasına 6 milyon lira civarında kaynak girmesi bekleniyor. Açıklamada, ”Tarla, kavaklık ve çalılık vasfındaki kiralık araziler, yıllık 1020 ila 1075 lira arasında bedelle kiraya verilecek. Satılacak arazilerin bedelinin en az 4’te biri peşin olarak tahsil edilecek, geri kalan meblağa 24 ay içerisinde 8 eşit taksitte ödeme imkânı sağlanacak. Bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanacak" denildi.


Yenişehir'deki arazilerin ihalesi 29-30 Ocak tarihlerinde Yenişehir Mal Müdürlüğü'nde, İnegöl'deki arazilerin ise 28 Ocak tarihinde İnegöl Mal Müdürlüğü'nde yapılacak.


Sakarya Halk