30 / 04 / 2024

Kimler kira gelir vergisi ödemez

Kimler kira gelir vergisi vermez?

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kira geliri elde eden taşınmaz sahipleri, 2016 yılında kira gelir vergisi mükellefi olabiliyor. Peki kimler kira gelir vergisi vermez? diyorsanız işte yanıtı...

Kira gelir vergisini kimler ödemez?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki kira gelir vergisini kimler ödemez? Kimler kira gelir vergisinden muaf olur? diyorsanız işte yanıtı..

Kimler kira gelir vergisinden muaf olur?

Gelir Vergisi hükümlerine göre, konut ve işyeri sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan bu gayrimenkulleri için kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor.Peki kimler kira gelir vergisinden muaf olur?

Kimler kira gelir vergisinden muaf?

Mesken,işyeri gibi taşınmaz malını kiraya veren kişiler kira gelir vergisi ödemekle mükellef oluyor.Peki kimler kira gelir vergisinden muaf?

Kimler kira gelir vergisi ödemez 2015?

Taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden taşınmaz mal sahipleri kira gelir vergisi ödüyor.Ancak vergiyi kira geliri olan herkes ödemiyor.Peki kimler kira gelir vergisi ödemez 2015?

Kimler kira gelir vergisi ödemez?

Evlerini kiraya verenler 2014 yılı içinde elde ettikleri kira gelirleri için 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorundalar. Radikal'den Mehmet Bulut'un yazısına göre, mükellefler, vergi dairesine gitmeden, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini kullanarak 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' ile yıllık beyannamelerini verebilecek.