26 / 04 / 2024

Torba Yasa tam metni 2016!

Torba Yasa tam metni 2016!

Torba Yasa olarakta bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte Torba Yasa tam metni 2016...


Torba Yasa tam metni 2016!

26 Nisan 2016 tarihinde 29695 Sayılı Resmî Gazete’de 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlandı. 


Torba Yasa olarak bilinen bu kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Söz konusu kanunda emlak sektörünü ilgilendiren değişikliklere de yer veriliyor. 


Yayımlanan Torba Yasa ile yenileme alanı, riskli alan olarak belirlenen alanlarda bulunan yapılardan yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla bazı aboneliklerin geçici süreyle izin veriliyor.


Aynı zamanda da riskli alan sınırları içinde olup, riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm kanunu kapsamında yıkılabiliyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurabiliyor.


Riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarında, uygulama yapılan etap veya ada bazında maliklerin 2/3 çoğunluğuyla karar alınacak, 1/3 'lük kısımda kalanların hisseleri anlaşan diğer maliklere satılacak, bu malikler satın almaz ise bu payları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alıyor.


2016 Torba Yasa tam metni için tıklayın


Torba Yasa imar değişikliği 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016