26 / 04 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile eksik ödenen tapu harcının geri kalanı da ödenebiliyor.Peki harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Gayrimenkul satış işlemlerinde, söz konusu mülkün değeri olduğundan düşük gösterildiyse, bu durum Maliye tarafından fark edilince cezalı duruma düşülüyor ve  tapu harcı cezasını ödeniyor. 

Ancak, Maliye tarafından fark edilmeden tapu harcı pişmanlık dilekçesi verilirse eksik harç ile birlikte tapu harcı pişmanlık zammı ödeyip  yüklü faizlerden kurtulmak mümkün oluyor.

Tapu harcının bilerek veya bilmeyerek eksik yatırılması durumunda Maliye tarafından bu durumun fark edilmeden farkın ödenmesi,kişiyi cezalı duruma düşüp yüklü faizler ödemekten kurtarabiliyoor.

Bu nedenle bilerek ya da bilemeyerek eksik ödenen tapu harcının ilgili her iki taraf tarafından da ödenmesi yararlı oluyor. Peki harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir? 

Tapu harcı pişmanlık dilekçesinin; tapuda eksik beyan verildiğinin Maliye tarafından farkedilmeden verilmesi gerekiyor.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..

............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.

ADRES:

.../..../....                                                                                            

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza

EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi

Tapu harcı pişmanlık zammı 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com