Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gerekiyor. Vergide emeklilerinde yararlanabildiği vergi muafiyeti bulunuyor. İşte emlak vergisinde emeklilik muafiyeti...
Emlak vergisinde emeklilik muafiyeti!
ödeniyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenecek vergi oranları gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediyeye göre değişkenlik gösteriyor.
Vergi istisnası olan "sıfır oranlı emlak vergisi" uygulamasından, yalnız meskeni olan ve muafiyet koşullarını taşıyan kişiler yararlanabiliyor. Buna göre 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul sahipleri gelirleri olmaması halinde emlak vergisinden muaf tutuluyor.
Emlak vergisinden muaf olan kimseler şu şekilde sıralanıyor:
Başka bir geliri olmayan;
Özürlüler,
Gaziler,
Şehitlerin dul ve yetimleri,
Hiçbir geliri olmayan işsizler,
Ev hanımları.
Vergide emeklilerinde yararlanabildiği vergi muafiyeti bulunuyor. İşte emlak vergisinde emeklilik muafiyeti...
Emeklinin vergiden muaf olabilmesi için çalışmaması ve başka bir yerden gelirinin olmaması şartı bulunuyor. Tek meskenin yanında yazlık eve de sahip olan emekliler vergiden muaf olmuyor. Buna göre emekliler de başka gelirinin olmaması halinde vergiden muaf tutuluyor.
Emekli olunduktan sonra bir dilekçeyle belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Koşullara uygun emekliler, başvurularının ardından vergi ödemelerinden muaf oluyor.
Tarihi eserler emlak vergisinden muaf mı?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com