26 / 04 / 2024

Emlak vergisi taksitleri 2017!

 Emlak vergisi taksitleri 2017!

Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Peki emlak vergisi kaç taksitte ödenir? İşte emlak vergisi taksitleri 2017...


1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri her sene yılda belli aylarda vergi ödemekle mükellef oluyor. Vergi her taşınmaz mal için ayrı ayrı hesaplanarak ödeniyor.


Ancak meskenlerde vergi muafiyet uygulaması bulunuyor. Geliri olmayan ev hanımları, gaziler, emekliler, işsizler, engelliler, dul ve yetimler eğer tek evleri varsa ve bıu ev 200 metrekareden küçükse ödemelerden muaf olabiliyor.


Emlak vergisi borcunu belediyeye ödemek için mükellefin vergi döneminde kimlik belgesiyle birlikta belediyenin vergi tahsilat veznelerine müracaat etmesi gerekiyor.


Emlak vergisi ödemelerinde diğer bir seçenek ise internetten ödeme olarak karşımıza çıkıyor. “E-belediye” sistemi ile emlak vergisi online olarak yapılabiliyor.  Peki emlak vergisi kaç taksitte ödenir? İşte emlak vergisi taksitleri 2017...


Emlak vergisi taksitleri 2017!

Emlak vergisi yasal olarak iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergi için ödemeler Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında alınıyor.Ancak vergi borcunu 2 taksitten fazla ödemek de mümkün olabiliyor. 


Vergi ödeme hususunda taksitlendirme yapan bankalar arasında Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Finansbank, Akbank yer alıyor. Siz de kartını kullandığınız banka ile iletişime geçerek ödediğiniz emlak vergisin ekstrenize taksitli olarak yansımasını talep edebilirsiniz.



Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017?

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com