26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2017?

 Emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2017?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi için ödemeler ilçe belediyesine iki taksitte yapılıyor. Peki emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2017? diyorsanız işte yanıtı...


1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz malı bulunan herkes emlak vergisi mükellefi oluyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmaz malın bir başla ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor. PTT ile de vergi ödemek mümkün. Ayrıca, belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi internet üzerinden de ödenebiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlar ile taşınmazın değerinin hesaplanması sonucu bulunuyor. Emlak vergisi iki taksitte yapılıyor.  Peki emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2017? diyorsanız işte yanıtı...


1 Mart itibariyle başlayan emlak vergisi 1.taksit ödeme zamanı, 31 Mayıs'ta sona erecek.İki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi 2. taksiti ödeme zamanı ise 1 - 30 Kasım tarihlerinde tahsil edilecek.


Mükellefler isterse vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde ödeyebiliyor. Ancak ilk taksit döneminde ödeme yapmayıp, ikinci dönemde hepsini kapatma hakkı bulunmuyor. Bu şekilde ödeme yapan kimselere ilk taksit için aylık gecikme cezası uygulanıyor.



Emlak vergisi hesaplama 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com