28 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da 3 tesisin temelini attı

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da 3 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da iki taşkın koruma tesisi ile bir eğitim tesisinin temelini attı. Eroğlu, Erkmen beldesindeki Yunus Emre Parkı'nın da açılışını yaptı


Afyonkarahisar'da Erkmen beldesi ve merkez Çakırköyü 3. Kısım Taşkın Koruma Tesisleri ile TOKİ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Sosyal Bilimler Lisesi'nin temeli atıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, taşkın koruma tesisi ile Erkmen beldesindeki araziler ve Afyonkarahisardaki sosyal tesislerin; Çakır Köyü 3. Kısım Taşkın Koruma tesisiyle de yerleşim yeri, turizm tesisleri, spor kompleksi ve müzenin taşkınlardan korunmasının hedeflendiğini söyledi.


Eroğlu, temeli atılan yatılı ilköğretim bölge okulu ve sosyal bilimler lisesinin eğitime açılmasıyla, öğrenci yoğunluğu yaşayan diğer üç yatılı ilköğretim bölge okulunda önemli oranda rahatlama sağlanacağını kaydetti. Eroğlu, yatılı ilköğretim bölge okulunun eğitime başlamasıyla yoksul ve yardıma muhtaç başarılı ortaokul öğrencileri ile merkez köylerde taşımalı eğitim yapamayan öğrencilerin toplam 400 kişi kapasiteli iki adet yatılı pansiyonda eğitim hayatlarını daha güzel şartlarda sürdüreceklerini söyledi.


16 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi'nin kampüsünde ayrıca kapalı spor salonu ile 200 kişilik öğrenci pansiyonu inşa edileceğini ifade eden Eroğlu, lise ile edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanlarının yetiştirilmesinin hedeflendiğini anlattı.


Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, açılışlara katılan ve yatırımların hayata geçirilmesinde ciddi katkıda bulunan Eroğlu'na teşekkür ederek, 5 yılda çok ciddi yatırımlarda bulunduğunu söyledi.

Zaman



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016