18 / 04 / 2024

Milas'ta İçme Suyu İsale Hattı ve Terfi Merkezi inşa edilecek!

 Milas'ta İçme Suyu İsale Hattı ve Terfi Merkezi inşa edilecek!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Milas îçme suyu İsale Hattı ve Terfi Merkezi Uygulama Projesi'nin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na sunulan dosya, Bakan Veysel Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı.



Milas içme suyu İsale Hattı ve Terfi Merkezi Uygulama Projesi'nin inşaat sahasında kalan taşınmazlar kamulaştırılacak ve tesis en kısa zamanda tamamlanarak su sorunu bitiyor Milas'ın yıllık 5 milyon metreküplük su ihtiyacı Akgedik Barajı'ndan karşılanacak. 

hizmete açılacak. 



Temeli 1995'te atıldı 

Projenin tamamlanmasıyla Milas'ın yıllık 5 milyon metreküplük su ihtiyacı Akgedik Barajı'ndan karşılanacak. îçme suyunu kuyulardan karşılayan ve bunun için ayda 200 bin lü-a elektrik parası ödeyen Müas, bu masraftan da kurtulacak. 


Temeli 1995 yılında atılan ve atıl bırakılan Akgedik Barajı, 2009'da sulama amaçlı tamamlandı. Yerel yönetimlerin talebi üzerine içme suyu temin edilmesi için DSİ tarafından düzenlendi. İsale hattı döşeme çalışmaları devam eden proje kapsamında terfi merkezi için de kamulaştırma işlemleri sürüyor.


Yeni Asır