16 / 05 / 2024

İzmir'de 700 metrelik caddede 13 otel hizmet verecek!

 İzmir'de 700 metrelik caddede 13 otel hizmet verecek!

Şu anda 6 otelin faaliyet gösterdiği Cumhuriyet Meydanı ve Konak Pier arasındaki caddeye 7 yeni otel daha geliyor. 3 otelin inşaatı sürerken, 4 otelin yapım hazırlıkları devam ediyor...



Şu anda 6 otelin faaliyet gösterdiği Cumhuriyet Meydanı ve Konak Pier arasındaki caddeye 7 yeni otel daha geliyor. 3 otelin inşaatı sürerken, 4 otelin yapım hazırlıkları devam ediyor. 


Kent merkezinde bulunması ve denize yakınlığı nedeniyle pek çok yerli ve yabancı grubun yer arayışında olduğu Cumhuriyet Bulvarı, İzmir'in "oteller bölgesi" oldu. Şu anda 6 otelin faaliyet gösterdiği Cumhuriyet Meydanı ve Konak Pier arasındaki 700 metre uzunluğundaki caddeye 7 yeni otel daha geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı tasarımı projesinin sürdüğü, İzmir Ticaret Odası'nm da Tarihi Dalgakıran için hazırladığı projenin uygulama aşamasına geldiği bölgede 3 otelin inşaatı sürerken, 4 otelin yapımı için de hazırlıklar sürüyor. Otel yatırımlarının tamamlanması ve hizmete girmesiyle söz konusu alan İzmir'in turizmde yeni cazibe merkezi olacak. 


50 ODALIK OLACAK 


Key, My, Way, Kordon, Mövenpick, Swissotel Grand Efes'in hizmet verdiği bölgede 3 yeni otelin inşaatına başlandı. 

Möwenpick Otel'in sahibi olan özkardeşler Grubu'nun bölgedeki ilk yatırımının inşaatı başladı. Tekel'in eski Bölge Müdürlüğü'nü satın alan Grup, 50 odalık otel projesinin temelini attı. 


YATAK KAPASİTESİ 1000'E ÇIKACAK

DPU Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kıstaş, 15 Mart'ta açılışını yapmayı planladıkları otele Pasaport Pier ismini verdiklerini bildirdi. Kar İnşaat ise yıkılan Anba Otel'in arazisinde yeni bir otel için yatırım kararı alırken, yakında inşaata başlanacağını açıkladı. 


Eski Yapı Kredi Bankası Ege Bölge Müdürlüğü'nün olduğu binayı satın alan Mustafa Cüngüşligil, otel yatırımı için geri sayıma başladı. Cüngüşligil, burada inşa edeceği otel için dünya otel işletmecilik devlerinden Marriot Grubu ile iyi niyet anlaşması imzaladı. 


4'Ü YOLDA 


Özkardeş Grubu ikinci otel yatırımını ise satın aldığı Tarihi Tekel binasında yapacak. Bölgedeki son iki otel projesi de İzmir Ticaret Odası'na ait. Bu yatırımlar tamamlandığında halen 800 olan yatak kapasitesi aynı bölgede 1000'in üzerine çıkacak. 


Nihat Delibaşı/ Habertürk Egeli 

 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler