28 / 03 / 2024

Demir İnşaat Büyükçekmece'ye 5 yıldızlı otel mi yapacak?

Demir İnşaat Büyükçekmece'ye 5 yıldızlı otel mi yapacak?

Demir İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesinin en lüks oteli olması planlanan yapı, 2016 yılında Demir La Vida Projesi ile birlikte tamamlanıp işletmeye alınacak.


Demir İnşaat, Demir La Vida projesi dahilinde, 200 milyon TL 'lik yatırımla beş yıldızlı bir otel inşa edecek.


Demir İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesinin en lüks oteli olması planlanan yapı, 2016 yılında Demir La Vida Projesi ile birlikte tamamlanıp işletmeye alınacak.


Çok amaçlı kongre salonları, büyük toplantı odalarına sahip olması bakımından uluslararası kongre ve seminerlerde bir kavşak noktası olması planlanan otel, 3. Havalimanına yakın konumuyla da dikkati çekiyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yatırım yaptıkları alanları çeşitlendirme hedefi doğrultusunda İstanbul'un artan turizm potansiyeline paralel olarak turizm sektöründe varlık gösterme kararı aldıklarını belirterek, "Son yılların en hızlı gelişen bölgesi olan Büyükçekmece ve Beylikdüzü bölgesi, otel yatırımları bakımından karlı bir bölge. Hem yaz hem kültür hem de fuar merkezlerine yakınlığı ve kongre turizmine hitap etmesi ile bölgede yapılan yatırımların geri dönüşümü çok hızlı oluyor" dedi.


Her yıl ortalama 11 milyon turist ağırlayan İstanbul'un turizm yatırımları bakımından cazibesini koruduğuna işaret eden Demir, son yıllardaki hızlı büyümesi ile yurt dışındaki Türkiye algısının giderek güçlendiğini kaydetti.


Demir, Türkiye'nin yurt dışındaki imajının her geçen yıl daha da pozitif bir hal aldığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:


"Türkiye'yi ve özellikle İstanbul'u görmek isteyen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Bu durumu gören yabancı turizm zincirleri de Türkiye'ye yatırım yapma yarışına girmiş durumdalar. Son yıllarda gelen otel zincirleriyle birlikte Uzak Asya'dan Amerika'ya kadar dünyanın en önemli otel zincirleri Türkiye'de yatırım yaptı. Demir İnşaat olarak yapacağımız bu otel yatırımı şimdiden yerli-yabancı otel zincirlerinin ilgisini çekmiş durumda. Henüz lansmanını yapmadan otel projemizi duyan yatırımcılar otelimizi işletmek üzere bizimle görüşmek istiyorlar."


- Demir La Vida'da daireler, akıllı ev teknolojileri ile donatıldı


Toplam 5 blokta akıllı ev teknolojileri ile donatılmış 379 konut ve 30 ticari üniteden oluşan Demir La Vida, 42 bin metrekareyi aşan arsa üzerinde, 110 bin metrekare inşaat alanına sahip durumda. Projede, 62 bin 410 metrekare satılabilir konut alanı, 19 bin 500 metrekare satılabilir ticari alan bulunuyor. 550 adedi kapalı olmak üzere toplam 730 araçlık otopark alanına sahip Demir La Vida Projesinde büyüklükleri 61-500 metrekare arasında değişen 1+1 daire tipinden 4,5+1'e kadar farklı ihtiyaçlara hitap eden konutlar mevcut.



AA



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı