28 / 03 / 2024

TOKİ Ataköy’de yürütülen bazı projelerle ilgili açıklama yaptı!

 TOKİ Ataköy’de yürütülen bazı projelerle ilgili açıklama yaptı!

TOKİ, İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Ataköy’de yürütülen bazı projelerle ilgili medyada yer alan haberlerdeki iddiaların gerçek dışı ve ciddiyetle bağdaşmadığını açıkladı. Açıklamada "Kıyı kanununun çiğnendiği iddiası doğru değildir" denildi...



TOKİ, İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Ataköy’de yürütülen bazı projelerle ilgili medyada yer alan haberlerdeki iddiaların gerçek dışı ve ciddiyetle bağdaşmadığını açıkladı.


TOKİ'den yapılan açıklamada "Haberlerde İstanbul’un Bakırköy ilçesi Zeytinli Mahallesi’ndeki parsellerle ilgili; “Kıyı Kanunu'nun çiğnendiği, 2 emsal kuralına uyulmadığı, Tarihi Baruthane binalarının olduğu yerle komşu parsellerde inşaat için Koruma Kurulu’ndan izin alınmadığı, Kurul’a başvuru olmadığı”  gibi gerçek dışı ve ciddiyetle bağdaşmayan iddialarda bulunulmuştur.  Kurul’a başvurulmadığı hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Emsal 2 kuralına uyulmadığı iddiası gerçek dışı olduğu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca emsal 1,40’a düşürülmüştür. Kıyı kanununun çiğnendiği iddiası doğru değildir" denildi. Ayrıca, c'amide rüşvet verildi' iddiasının da son derece çirkin bir itham olduğuna dikkat çekildi. 


Akşam




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016