16 / 04 / 2024

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı oluyor!

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı oluyor!

Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. Mülkiyeti TOKİ'ye ait arazi halen imar planında inşaat yapılması mümkün olarak gözüküyor.


Mevcut alanın etrafında 2010 yılında özel sektör firması tarafından kiralanıp geliştirilerek kazı çalışmalarına başlandı. 


Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ  tarafından 49 yıllığına kiralanan ve üzerinde 80 metre yüksekliğinde 7 gökdelenin yapılması öngörülen Blumar Projesi’ne ilişkin çalışmaların durdurulması için vatandaşlar dava açtı.


TOKİ açılan davalar üzerine ve tarihi alanın amacı dışında kullandığı için özel sektör firması ile 2017 tarihinde sözleşmeyi feshetti. TOKİ, geçen yıl araziyi özel sektör firmasından teslim tutanağı ile geri alıp vatandaşların nefes alabileceği yeşil bir alana çevirmek için çalışma başlattı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 yıllığına kiralanan mevcut alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğiyle kültürel varlıklar aslına uygun olarak restore edilecek.   Geri kalan kısım ise rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek.



TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı oluyor!



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016