28 / 03 / 2024

Ergün Turan 5 ilde projeleri inceledi!

Ergün Turan 5 ilde projeleri inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Sakarya illeri ve ilçelerine inceleme ziyaretinde bulundu.


TOKİ Başkanı Turan, Ankara’nın Kalecik ilçesi, Çankırı, Kastamonu ve Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki incelemelerinin ardından Karabük'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirak ettiği “Karabük Toplu Açılış” törenine katıldı.


Turan, törenin tamamlanmasıyla birlikte denetimlerde bulunmak üzere Zonguldak’a geçti. TOKİ Başkanı Turan, Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yapımı planlanan konut projesinin arazini Belediye Başkanı Vedat Öztük ile birlikte gezdi. Araziyi inceleyen TOKİ Başkanı, belediye yetkililerinden bilgi aldı.


Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesi’ne 566 konut


Turan, Gökçebey İlçesi’nin ardından Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesi’ne geçti. TOKİ’nin Çaydeğirmeni'nde gerçekleştirdiği uygulamaları yerinde gören TOKİ Başkanı, Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile birlikte yapımı devam eden 566 konutluk inşaat alanında denetimlerde bulundu.


Devrek’te konut planlanan arazide inceleme


Çaydeğirmeni’ndeki incelemelerinin ardından Devrek'e geçen M. Ergün Turan’ı Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci karşıladı. TOKİ Başkanı ve Semerci konut yapılması planlanan araziyi gezdi.


Akçakoca’da saha incelemesi


İncelemelerini Akçakoca’da devam ettiren TOKİ Başkanı Turan, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenci ile konut projeleri ile ilgili sahada bilgi aldı.


Düzce’ye 300 yataklı hastane


Turan daha sonra Düzce’ye geçti. TOKİ Başkanı, 300 yataklı Düzce Devlet Hastanesi’ni yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesinin planlandığını belirtti. Turan, Düzce merkezindeki 198 konutluk Kentsel Dönüşüm Projesinin inşaatının hızla devam ettiğini açıkladı.


Hendek’e 100 yataklı hastane


Hendek’te TOKİ’nin gerçekleştirdiği uygulamaları inceleyen Turan, 100 yataklı Hendek Devlet Hastanesi’nin ise en kısa süre içinde hizmete gireceğini ifade etti.


Turan, Sakarya’daki şantiyeleri gezdi


TOKİ şantiyelerini gezmek amacıyla Sakarya'ya gelen M. Ergün Turan, burada yaptığı açıklamada, Hendek ilçesindeki devlet hastanesini 1,5 aya kadar teslim edeceklerini ifade etti. Turan, “Karasu'daki hastanemizin de geçici kabulleri yapıldı. 15-20 güne kadar Sağlık Bakanlığı’na teslimini gerçekleştireceğiz. Sapanca Devlet Hastanesi de tamamlandı. Bu hastanemiz de halkımızın hizmetine girecek.” dedi.


16 stadyum inşaatı devam ediyor


Sakarya’ya gerçekleştirilen en önemli yatırımlarından birinin Sakaryaspor Stadı olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda Türkiye'de 16 stadyumun inşaatını sürdürdüklerini kaydetti.


Türkiye’nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak


Statların koltuk kapasitesinin yaklaşık 400-412 bin olduğunu vurgulayan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu statlarla Cumhuriyet Tarihi’nde yapılmış toplam yatırımdan daha fazla yatırım, son 3-4 yıl içinde gerçekleştiriliyor. Büyük sevinç duyuyorum çünkü gerçekten önümüzdeki kuşaklar, 20-30 yıl boyunca belki de bu işle bir daha uğraşmayacak. Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığımızın uhdesinde yaptığımız işler, önümüzdeki 20-30, belki 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak düzeyde.”


Turan, Sakarya Stadyumu ve 16 stadın dünya ölçeğinde, UEFA kriterlerinde yapıldığını vurgulayarak, inşaatlarda son teknolojinin kullanıldığını anlattı.


Avrupa’da birçok statta olmayan özellikleri bulunuyor


TOKİ tarafından inşa edilen statlarda Avurpa’daki birçok statta olmayan özelliklerin bulunduğuna işaret eden M. Ergün Turan, “Sakaryaspor Stadı da bunlardan bir tanesi. 25 bin kapasiteli seyir alanı gerçekten çok güzel. Farklı ambiyansı olan bir stat. İnşallah yıl sonuna doğru bir sıkıntı olmazsa Sakaryaspor Stadyumu'nu Bakanlığımıza teslim etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016