26 / 04 / 2024

Yeni dönemde konut almayı düşünen yatırımcı ne yapmalı?

Yeni dönemde konut almayı düşünen yatırımcı ne yapmalı?

Efe Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Paris Efe "Yeni dönemde konut almayı düşünen yatırımcı ne yapmalı?" başlıklı yazısında konut sektörünü değerlendirdi...


Yeni dönemle birlikte hükümetin gerçekleştireceği büyük projeler ve son seçimlerle beraber rotasını Türkiye’ye çeviren Avrupalı Türkler ve Ortadoğu bölgesinin yatırımcıları Türkiye’ye yönelik yatırım taleplerini arttırdıkça, piyasa değerlerini rahatlatacak gibi görünüyor. Kısa vadede beklentimiz faiz oranlarının 1’in altına düşmesi, mortgage stili yada uzun vadeli taksit ödeme imkanlarının artması . Emekli ve beyaz yakanın konut alımını kolaylaştıracak yeni finansman modellerini devreye sokarak, KDV teşviklerini artırmakta alıcının elini rahatlatacaktır.


Peki bu süreci en iyi değerlendirebilmek adına yatırım değeri kısa vadede yükselecek bölgeler neresi gözüküyor?


Özellikle mega projelerin etrafına ve şehrin merkezine yapılan, amorti sürelerinin daha mantıklı sürelerde dönüşümü olan fırsatları yakalayabilmek bu süreci ciddi avantaja çevirecektir. Yatırımınızın ayrıca İstanbul’ un her bir yanına hızlıca yayılan ve yapılacak olan metro ağlarına yakınlığı, yeni dönemde gelecek büyük mega projelere ve gelecekte olası büyük yapılara yakınlığı yatırımınızın değerini şüphesiz artıracaktır. İstanbul’da çok merkezli bir kentsel yapı oluşturmak için Avrupa yakasında Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı bölgeleri , Anadolu Yakası'nda ise finansmerkezi haline getirilen Ataşehir ve popüler olmayan civarı bölgelerinde küçük alanlı projelere yatırımınızı yöneltin. Bunları yaparken marka değerinin ve markadaki satış sonrası müşteri memnuniyetinin önemli olduğunu unutmayarak teslimden sonra yatırımınızın değerini düşürebilecek öğelerden kaçınılması adına olabilecek her türlü detayı gözden kaçırmadan mümkünse lansman öncesi süreçte ya da kısa süreli , sıcak satış sürecinde size sunulan cazip teklifleri değerlendirin.

 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri