25 / 04 / 2024

Sağlık Bakanı: Şehir hastaneleri üniversitelere açılacak!

 Sağlık Bakanı: Şehir hastaneleri üniversitelere açılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlenen basın toplantısında, önemli açıklamalarda bulundu. Koca, yeni dönemde var olan şehir hastanelerinin üniversitelere açılacağını söyledi.


Düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Var olan şehir hastanelerimizi yeni dönemde üniversitelerimize açmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte birden fazla üniversite ile iş birliği, birliktelik protokolleri yapabilmenin önü açılacak" dedi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, üniversiteler ile yapılacak iş birliğine ilişkin düzenlemelerin çok önemli olduğunu söyleyen Koca, Bakanlığın 21 üniversite ile iş birliği içinde olduğunu ve birlikte kullanım protokolü bulunduğunu açıkladı.


Marmara ve Yıldırım Beyazıt gibi 21 üniversite ile iş birliği protokolü bulunduğunu ifade eden Koca, şu açıklamalarda bulundu:


"Bu 21 üniversitenin hastanesi, Sağlık Bakanlığının eğitim-araştırma hastaneleri aynı zamanda. Bundan böyle üniversiteler ile iş birliği olan eğitim araştırma hastanelerimizde, üniversitenin var olan kadrosuyla, personeliyle, ayrıca eğitim nitelikleri ve eğitim dahil olmak üzere, performansı belirleyip yeni dönemde sözleşmeye geçiyoruz. Bu düzenlemeyi en geç 3 ay içerisinde hayata geçiriyoruz. Yeni dönemde üniversiteler ile iş birliği protokolü olan eğitim araştırma hastanelerinde asgari yapılması gereken eğitim katkısını ve bunun üzerindeki patent, TÜBİTAK projesi gibi katkıları performansa bağlayan bir sözleşme dönemine girildi. Bundan böyle iş birliği içinde olduğumuz üniversitelerin öğretim üyelerini, öğretim elemanlarını eğitime katkısıyla performansa bağlayacağız. Yani yaptığı yayın, patenti, proje önemli olacak ve bu sözleşmeye bağlanacak."


Bundan böyle sadece bir üniversite ile iş birliği içinde olunmayacağını vurgulayan Koca, "Diyelim ki Bilkent Şehir Hastanesi devreye girdiğinde, 3 bin 800'e yakın yatağı olan bu yapının bir üniversite ile iş birliğiyle sürdürülebilirliği kolay olmayabilir. Bundan böyle birden fazla üniversiteyle hastanelerin iş birliği yapmasının da önü açılacak. Bu iş birliği, örneğin Yıldırım Beyazıt, Sağlık Bilimleri, Hacettepe,  Ankara  Tıp veya Gazi Tıp ile olabilir. Biz, var olan şehir hastanelerimizi yeni dönemde üniversitelerimize açmak isiyoruz. Bugüne kadar tek üniversite ile yapıldı, bundan sonraki süreçte birden fazla üniversite ile iş birliği, birliktelik protokolleri yapabilmenin önü açılacak" diye konuştu.


Bu iş birliğinin ayrıntılarını anlatan Koca, "Buralarda ameliyat yapabilirler veya beyin cerrahisi kliniği diyelim, Ankara Tıp'ın veya Hacettepe Tıp'ın iş birliği ile yürüyebilir anlamında söylüyorum. Birden çok üniversiteyi şehir hastanelerinde görmek mümkün olacak. Hangi üniversite hangi alanda daha ön planda ise o üniversite ile iş birliği protokolü yapıp birlikte kullanım sağlanabilir imkanı oluşturulacak." dedi.

 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler