20 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışının 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor!

Yabancıya konut satışının 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor!

Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesi ile birlikte yabancıya konut satışın 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor...


Maliye Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilen düzenleme ile ilgili tebliğin önümüzdeki hafta yayımlanması bekleniyor. Tebliğle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da yabancılar gibi, Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek.


KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlara, bu gayrimenkullerini bir yıl satmama ve bedelini döviz olarak ödeme şartı getirildi. Hükümetin attığı bu adımla mevcutta 4.5 milyar dolara ulaşan yabancılara satış tutarının büyük bir sıçrama yaparak 10 milyar dolara çıkması bekleniyor. 


Maliye Bakanı Naci Ağbal'a göre, söz konusu düzenleme özellikle Anadolu kentlerinde konut talebini ciddi anlamda artıracak ve yurtdışmda yaşayan Türk vatandaşların memleketlerine yatırım yapmalarının önünü açacak. 


SATIŞLARA İVME KATACAK 

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının KDV istisnasından faydalanmasının satışlara ciddi bir ivme katacağını söyledi. Elmas, "Dernek olarak bu düzenlemeye katkı sunduk. Kabul görmesi de bizi çok mutlu etti" dedi. 



Sabah