26 / 04 / 2024

Yabancıya Konut Satışı

Yabancıya konut satışı 40 bini aşacak!

Türkiye’de başlattığı yeni yatırım fırsatıyla gayrimenkul sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralayan Erkanlı Holding’in hayata geçirdiği “Univa Öğrenci Evi Kampüsleri” bu yıl hizmete açılacak...

Yabancıya konut satışı artıyor!

Hükümet tarafından 2017 yılında başlayan "Yabancı Yatırımcı Programı" ile yabancılar Türk vatandaşlığı hakkı kazanıp, Türk pasaportu alabiliyor. Yabancıya konut satışlarında da artış gözlemleniyor...

Konut sektörüne yabancı desteği!

Milliyet Gazetesi yazarı Servet Yıldırım, bugünkü yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte yazar Yıldırım'ın o yazısı...

Konut satışında TL dönemi başladı!

Piyasalarda doların ve euronun hızlı yükselişinin, reel ekonomiyi olumsuz etkilememesi için devletin aldığı önlemlere gayrimenkul sektörü de katıldı.

Antalya Ekim ayında yabancıya konut satışında birinci!

Yabancılara ise 2016 yılı Ekim ayında bin 566 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30 azalarak bin 566 oldu.

Konut kredisi faiz oranları 2016'da düşecek mi?

Konut sektörü, yüksek kredi faiz oranlarına rağmen 2015 yılında 1 milyon 200 bini aşan satış performansıyla rekora imza atarken 2016 beklentileri, faiz oranlarının düşmesiyle yeni rekorlar kırılabileceği yönünde şekilleniyor.

Yabancıya konut satışında nelere dikkat edilir?

Türkiye'de konut pazarlama sektörünün öncüsü İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal21 Yönetici Ortağı Monica Anca yabancılara ev satmanın ciddi bir iş olduğunu ve mutlaka uzman satış ekibiyle yapılması gerektiğini söylüyor.

Yabancılara gayrimenkul satışı 2014'te arttı!

2014 yılında yabancılara gayrimenkul satışlarının yüzde 41,7 artarak 4,32 milyar dolara ulaştığı ve yabancılara konut satışlarının da aynı yıl içinde yüzde 55,6 artışla 18 bin 959 daire olarak gerçekleştiği belirtildi.

İstanbul'da otellerin doluluk oranı geriledi!

Türkiye'nin en fazla turist çeken şehri İstanbul'da her köşe başına bir otel dikilmesi, oda fiyatlarının yanı sıra doluluk oranlarını da vuruyor. Megakent'te otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi.

Konutlar yabancılara yüzde 25'e varan fiyat farkıyla satılıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yabancıya ev satan şirketlere artık ihracatcılar gibi fuar, tanıtım ve pazarlama desteği verileceğinin açıklanması gayrimenkul sektöründe heyecan yarattığını söylerken, konut için yabancıya yüzde 25’e varan farklı fiyat sunulması konusuna da değindi.

Türkiye’de yabancılara konut satışı yüzde 57 arttı!

Konut satışındaki azalışa karşın aynı dönemde yabancılara konut satışında görülen artış dikkati çekti. Bu yılın ocak-temmuz döneminde yabancılara 9 bin 980 konut satışı gerçekleştirilirken, geçen yılın aynı dönemine göre artış yüzde 57 oldu.

Yabancılara konutlar fahiş fiyatla satılıyor!

Özyurtlar İnşaat, 10 bin konut barajını mayıs ayında satışa çıkardığı NLogo projesiyle kırdı. Bir ay gibi bir sürede satışa çıkan 650 konutun 500'ünü satan şirket, projeye olan yabancı ilgisinden de son derece memnun. Konutların yüzde 30'unu da yabancılara sattıklarını belirten Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt'la, inşaat sektöründeki gelişmeleri konuştuk.

Yabancılara Haziran ayında bin 703 konut satın aldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satışı istatistiklerine göre, bu dönemde yabancılara bin 703 konut satıldı.

2014 yılında yabancıya konut satışı yüzde 50 arttı!

2014 yılının ilk 5 ayında, 2013'ün ilk 5 ayında gerçekleştirilen toplam satışlara göre yaklaşık yüzde 50 artış oldu. Geçen yılın ilk 5 ayında 4 bin 451 konut satılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 6 bin 804'e yükseldi.

Hüseyin Ataol: Türkiye’den en çok konut alan Araplar değil Avrupalılar!

İged Başkanı Hüseyin Ataol: “Sanılanın aksine Türkiye’den en çok konut alan Araplar değil Avrupalılar!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hamit Demir: Türk yatırımcıdan çok yabancı yatırımcılara konut satıyoruz!

Hamit Demir, "Yabancı yatırımcıların ise iştahını kabarttı. Türk yatırımcıdan çok yabancı yatırımcılara konut satıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada yabancı yatırımcıların dövizin artışını fırsata çevirdiğini söyleyebiliriz" dedi

Cenk Hayırlıoğlu: Yabancılar 145 bin dolara İstanbul’da ev’leniyor!

Dolar kuru artışı yabancılara yaradı. İstanbul’dan ev almak isteyen yabancılar, Venedik Sarayları’na yoğun talep gösterdi. Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, “Bu yıl yabancıların alım yılı olacak” dedi...

Hasan Rahvalı: Biz 800 milyon doları aşan satışımızla ilk sıradayız!

2013 sonunda Türkiye'nin yabancıya satışının 3 milyar doları bulacağını söyleyen Ağaoğlu Grup CEO 'su Hasan Rahvalı, "Biz 800 milyon doları aşan satışımızla ilk sıradayız" dedi.

Bahar Uzun: Emlakta yabancıların ilgisi arttı!

Mukabiliyet Yasası'nın ardından emlak sektörüne artan yabancı ilgisi "marka değerini" hızla arttırıyor. Nanda Yapı Pazarlama Müdür Bahar Uzun, yabancı yatırımcıların yeni yatırımlar için kendilerinden danışmanlık hizmeti de talep ettiklerini belirtti...