26 / 04 / 2024

Vergi mükellefleri dikkat! Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz!

 Vergi mükellefleri dikkat! Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ve miras vergisi ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri ödemelerini internet sitelerinden online olarak yapabiliyor...


Gayrimenkul sahiplerinin ve mirasçıların her yıl düzenli olarak yılda 2 kez vergilerini ödemeleri gerekiyor. Her yıl Mart ve Kasım ayında ödenen vergiler için ilk taksit dönemi başladı.


Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz

Belediyelerin internet sitelerinden online olarak ödenebilen miras ve emlak vergisi ödemelerine bir kolaylıkta kredi kartıyla ödeme de getirildi. 


Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yaptığı açıklamaya göre, vergi daireleri tarafından alınan tüm vergi, harç ve idari para cezaları, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilecek.


Ödemeyen yandı

Mirasçıların ve ev sahiplerinin vergilerini ödemesi durumunda cezai işlem başlatılıyor. Mükelleflerin vergi tutarına her ay yüzde 2 oranında faiz işleniyor. Ayrıca konut ya da dükkan satışı yapılacaksa vergi ödenmeden tapu devir işlemleri gerçekleşemiyor.


Borcunuzu sorgulayın

Vergi borcunuz olup olmadığını öğrenmek ve teyit etmek isteyen vatandaşlar belediyelere gitmeleri veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi'nden sorgulayabiliyor. 


Vergiye yüzde 9.11 zam

Vergi Kanunu’na göre vergi, harç ve ceza artışlarında kullanılan ‘yeniden değerleme oranı’ belli oldu. Emlak vergisi için uygulanacak olan 2021 zam yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, emlak vergisine yüzde 4.55 oranında zam yapıldı.


Emlak vergisinde 2021 hesabı

2020 yılından önceki yıllarda emlak vergisi mükellefi olanların 2021 yılına ait emlak vergisinin tarh ve tahakkukunda esas alınacak vergi değerinin (matrahın) hesabı ile bina, arsa veya araziye 2020 yılında malik olunması halinde mükellefiyetin başlangıç yılı olan 2021 yılı vergi değerinin hesabı bu Tebliğde belirtilen esaslar kapsamında yapılacak. Emlak vergisi 2021 hesabı...


 Vergi mükellefleri dikkat! Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz!

Mirasta vergi hesabı

 Vergi mükellefleri dikkat! Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz!