20 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ODTÜ imar planı için dava açacak!

 Mimarlar Odası Ankara Şubesi ODTÜ imar planı için dava açacak!

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mimarlar Odası Ankara Şubesi, üyelerine gönderdiği mesaj ile ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açmaya hazırlandığını dile getirdi...



Mimarlar Odası Ankara Şubesi, üyelerine gönderdiği mesaj ile ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açmaya hazırlandığını duyurdu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uğruna bir gece yarısı operasyonu ile binlerce ağacı katlettiği ODTÜ-100. Yıl Otoyolu planının da içerisinde yer aldığı ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet'in haberine göre, üyelerine bir bilgi notu gönderen oda yönetimi "Koruma amaçlı imar planının iptaline ilişkin dava açma kararı alınmıştır, dava açma hazırlığı yapılmaktadır" dedi. 


Daha önce de otoyola ilişkin yürütmenin durdurulması ve iptali istenilerek dava açıldığı belirtilen bilgi notunda izinsiz ağaç kesen, imar kirliliğine yol açan, kamu malına zarar veren, koruma amaçlı dava daha imar planlan olmadan ve koruma komisyonlarından ve ilgili idarelerden izin almadan inşai faaliyetlere başlayan şirket yetkilileri, buna göz yuman belediye yetkilileri, yasadışılığı koruyan emniyet yöneticileri, halka görevinin gerektirdiği ölçünün dışında zor kullanan polisler hakkında yasal işlemlerin başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. ODTÜ-ıoo. Yıl Otoyolu hakkında daha önce de Mimarlar Odası, Şehir Plancılan Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, ıoo. Yıl İnisiyatifi ve Çiğdem Mahallesi halkı ile Avukat Sedat Vural tarafından davalar açılmıştı. 


Birgün Gazetesi