01 / 05 / 2024

Kuveyt gayrimenkul fuarına 18 Türk müteahhit firma katılacak!

 Kuveyt gayrimenkul fuarına 18 Türk müteahhit firma katılacak!

Eylül 2013'te yapılması planlanan ancak Kuveyt Ekonomi Bakanlığı tarafından ertelenen gayrimenkul fuarı, 16-18 Aralık 2013 tarihlerinde 18 Türk müteahhit firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek. Fuar ilk defa Onur Ülke Türkiye teması ile gerçekleşecek.



Eylül 2013'te yapılması planlanan ancak Kuveyt Ekonomi Bakanlığı tarafından ertelenen gayrimenkul fuan, 16-18 Aralık 2013 tarihlerinde 18 Türk müteahhit firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek. Kuveyt Ekonomi Bakanlığı, "son dönemde Kuveytli yatırımcıların ülke dışında çok sayıda gayrimenkul yatırımı yaptıklannı belirterek, bu süreçte yetkin olmayan firmalar tarafından gerçekleştirilen satışlar ve ödenen avanslar sebebiyle çok sayıda mağduriyetin yaşandığı" iddiasıyla fuarı ertelemişti. 


Yaşanan sıkıntıların kendileriyle bir ilgisinin olmadığını belirten Kuveyt'teki fuarın Türkiye organizatörü Inrema firması Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, Kuveyt tarafının birkaç problemli durum yüzünden daha sıkı bir prosedür uygulamaya başladığını, bu yüzden de fuarın gecikmeli olarak gerçekleşeceğini söyledi. Fuarın bu yıl ilk defa " Onur Ülke Türkiye" teması ile gerçekleştirileceğini kaydeden İlgar, "Onbirincisi düzenlenen fuara Türkiye'den de 18 gayrimenkul firması katılacak. Kuveyt Türk Büyükelçiliği'nin himayesinde düzenlenecek fuarda, yabancıya mülk satışını Kuveyt'teki gayrimenkul fuarının Türkiye ayağını Inrema firması Genel Koordinatörü Gökhan İlgar organize etti. sağlayan 'mütekabiliyet yasası'nın ön plana çıkması bekleniyor. Türk firmaları, yasanın sağladığı avantajları yabancı yatırımcılara anlatacak." dedi. 


Kuveyt'te son yıllarda gayrimenkul konusunda pek çok fuar ve seminer gibi etkinliklerin düzenlendiğini belirten İlgar, fuarın her iki ülke arasında önemli iş bağlantılarının gerçekleşmesine zemin hazırlayacağını kaydetti. Gökhan İlgar, "Altı ayda bir düzenlenen ve 7 binden fazla katılımcıyı ağırlayan fuara, Umman, Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda yatırımcı ve firma katılıyor. Fuarda yaklaşık 45 firma yer alacak. Bunların 18'i Türk firması. Kuveyt Gayrimenkul Fuarı, benzer fuarlardan farklı olarak sıcak satış imkânı da sunuyor." dedi. Dünya genelinde yıllık 1 trilyon dolarlık gayrimenkul yatırımının dörtte birini (250 milyar dolar) Körfez ülkelerinin gerçekleştirdiğini belirten İlgar, Türk firmalannın kurduklan stantlarda projelerinden anında satış yapabileceklerinin altını çizdi. Kişi başına düşen yıllık milli geliri 60 bin dolar olan ve dünya petrol rezervinin yüzde 10'una sahip olan Kuveyt'te yatırımcıların İngiltere'den sonra en çok Türkiye'ye yatırım yaptıklannı söyleyen İlgar, "Fuar için anlaşma imzaladığımız Expocity firmasının tanıtım filminde Türkiye'den İstanbul'un yanı sıra Yalova, Sapanca, Trabzon, Kuşadası, Ankara ve Antalya gibi şehirlerimiz yer alıyor. Bu şehirleri yatırımcılar isimleri ile biliyor. Fuarda Yalova, Sapanca, Bodrum ve Trabzon gibi Anadolu'dan katılan yerel firmalarımız da olacak." dedi. 


Zaman Gazetesi