29 / 04 / 2024

Mazaya Qatar Real Estate bul yıl Türkiye'de yatırım yapacak!

Mazaya Qatar Real Estate bul yıl Türkiye'de yatırım yapacak!

Türk gayrimenkul pazarına yabancı ilgisi artarak devam ediyor. Ortadoğu'nun en önemli gayrimenkul şirketlerinden Katar-Kuveyt ortaklığındaki Mazaya Qatar Real Estate, bu yıl Türkiye'de proje geliştirecek...


Türk gayrimenkul pazarına yabancı ilgisi artarak devam ediyor. Ortadoğu'nun en önemli gayrimenkul şirketlerinden Katar-Kuveyt ortaklığındaki Mazaya Qatar Real Estate, bu yıl Türkiye'de proje geliştirecek.


Seçimler nedeniyle satışların durma noktasına geldiği Türk gayrimenkul piyasası yeniden hareketlenmeye başladı. Sektördeki birçok şirket seçimde ekonomik istikrarın oluşmasıyla yeni projelerini birer birer vitrine çıkarıyor. Yerli şirketlerin proje lansmanlarına sadece yurtiçindeki müşteriler değil yabancılar da büyük ilgi gösteriyor. Yabancıların ilgisi yalnız alımla sınırlı değil. Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Mazaya Qatar Real Development da bu hareketliliğe kayıtsız kalamadı. Geçen hafta Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen şirketin genel kurul toplantısında Türkiye'ye yatırım kararı çıktı. Kuveyt ve Katar ortaklığında kurulan Mazaya, bu yıl içinde Türkiye'de proje geliştireceğini açıkladı. 


"GÜVENLİ ÜLKE ARIYORUZ" 

Şirketin yıllık genel kurulu toplantısında açıklama yapan Mazaya Qatar Real Development'ın CEO'su Hamad bin Ali al-Hedfa, güvenli ülkelerde proje geliştirmek istediklerini, bu nedenle Türkiye'ye yöneldiklerini belirtti. Körfez Bölgesi'nin en büyük gayrimenkul firmalarından olan Mazaya'nın CEO'su al- Hedfa, Türkiye ile birlikte krizden çıkış arayan İspanya'da da 2014 yılı içinde yatırım yapmak istediklerini belirtti. 


KÖRFEZ'İN FIRST LADY'Sİ 

2007'de yaklaşık 500 milyon dolarlık sermaye ile kurulan Mazaya Qatar Real Development'ın yüzde 39'u Türkiye'de yatırımları da bulunan Ortadoğu'nun en güçlü iş kadınlarından Maha Al-Ghunaim'in yönettiği Kuveyt merkezli Global Investment House'a ait. Forbes'ın 'Dünyanın en güçlü 100 kadını' listesinde 94'üncü sırada yer alan Körfez ekonomisinin First Lady'si Al Ghunaim, Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar'ın yüzde 80'ini almış, ardından Türkiye'deki portföyüne Yargıcı markasını da eklemişti. 


LÜBNAN'DA DA FAALİYETTE

Yüzde 12'si Qatar Foundation'ın olan Mazaya Qatar Real Development'ın yüzde 10'u Kuveytli Al- Mazaya, yüzde 8'si ise Doha merkezli QIPCO Holding'in. Mazaya Qatar Real Development, Katar'da faaliyet gösteren Qourtuba Real Estate, Granada Real Estate, Gulf Spring ve Lübnan merkezli Mazaya Lebanon şirketlerinin de sahibi. Şirketin portföyünde Katar'daki en önemli projeler arasında yer alan Tala Residence, Sigra Village, Marina Mall, Seven Zones gibi çalışmalar da dikkat çekiyor.



Kerim Ülker/Sabah Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri