03 / 05 / 2024

Dumankaya İnşaat ile Al Mazaya Holding ortak oldu!

Dumankaya İnşaat ile Al Mazaya Holding ortak oldu!

Kuveyt ile Katar ortaklığında Ortadoğu ülkelerinde yaklaşık 2 milyar dolarlık gayrimenkul projelerini hayata geçiren Al Mazaya Holding, Dumankaya İnşaat ile stratejik işbirliğine gitti. İstanbul'da dev konut projelerine imza atmayı hedefliyorlar...


Türkiye'nin ekonomisine duyduğu güvenle yatırım kararı alan Al Mazaya, Dumankaya İnşaat ile işbirliğine gitti. Ortaklar, İstanbul'da konut projeleri geliştirmek için kolları sıvadı.


Kuveyt ile Katar ortaklığında Ortadoğu ülkelerinde yaklaşık 2 milyar dolarlık gayrimenkul projelerini hayata geçiren Al Mazaya Holding, Dumankaya İnşaat ile stratejik işbirliğine gitti. Yüzde 50-50 ortak olan iki şirket İstanbul'da dev konut projelerine imza atmayı hedefliyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Türkiye'nin bu dönemlerde biraz gerilimler içerisinden geçse de bazı güzel haberlere de ihtiyacı olduğunu belirterek, "Biz de Türkiye'nin büyük potansiyeline inanan bir grupla birlikte güzel işler yapma peşinde işbirliğimizi açıklıyoruz" diye konuştu. 


TÜRKİYE'YE GÜVENDİK 

Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nafisi ise Türkiye'nin kendileri için çok önemli piyasalardan birisi olduğunun altını çizdi. Türkiye pazarındaki faaliyetleriyle bağlantılarını güçlendireceklerini anlatan Al Nafisi, "Şimdiye kadar Kuveyt ve Dubai başta olmak üzere birçok ülkede büyük projeler gerçekleştirdik. Türkiye'nin ekonomisine güven duyduk ve Dumankaya İnşaat'ta karar kıldık. Birlikte gücümüzü artıracağız" ifadelerini kullandı. 2014 yılı başından bu yana görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya ise "Al Mazaya gibi önemli bir yapının Türkiye'deki yatırımlarının önü açılmış oldu" diye konuştu 


2 MİLYAR DOLARLIK HOLDİNG

1998'de Al Mazaya Holding adıyla kurulan şirket, lüks villa, rezidans, apartman, ofis, iş ve sağlık merkezi gibi geniş bir yelpazede proje gerçekleştiriyor. Al Mazaya'nın merkezi Kuveyt dışında Dubai, Abu Dabi, Oman, Lübnan ve Katar'da da yatırımları bulunuyor. Şirket, Kuveyt, Dubai ve Katar borsalarına kote. Ortadoğu ülkelerindeki yatırımlarının toplam değeri 2 milyar doları bulan grup, geçen yılın sonunda Mazaya Gayrimenkul Yatırımları adıyla Türkiye operasyonlarını başlatmak üzere şirket kurmuştu.



Sabah Gazetesi