28 / 03 / 2024

Konut kredi faizlerinde son durum!

Konut kredi faizlerinde son durum!

Konut kredisi faizlerini yüzde 1.30'lu seviyelerden yüzde 0.98'e çeken kamu bankaları bu kampanyayı hafta başında bitirmeye karar verdi.


Bankalar konut kredi faizlerini 0,98'e çekmişti ancak faizler yükselmeye başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre, KONUTDER, GYODER ve İNDER'in öncülüğünde 42 firma kampanya başlatmıştı ve kampanyaya 1.5 ayda 100'ü aşkın firma katıldı. Edinilen bilgilere göre, toplam 20 milyar liralık 40 bin konut satıldı. 




Faizler yükselecek


VakıfBank kampanyayı geçtiğimiz hafta bitirdi. Özel bankalar da faiz oranlarını yüzde 2,09'a çıkardı. Sektör temsilcileri, konut alacakları bu hafta sonunu kaçırmamaları konusunda uyarıda bulunuyor. 


Konut kredi faizlerinde son durum!


İkinci el de dahil toplam 20 milyar liralık hacim oluştuğunu ifade eden KONUTDER Başkanı Altan Elmas,bunun da 40 bin adetlik satışa işaret ettiğini söyledi. Elmas, tüketicilerin bu fırsatı mutlaka değerlendirmesi gerektiğini söyledi.




Konutta zam yolda


Konut kredi faizlerinde son durum!


 İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, "Son fırsatı kaçırmayın" uyarısında bulundu. 




Konut kredi faizlerinde son durum!


GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin de konuyla ilgili açıklama yaptı. Yetgin, konut fiyatlarının üzerinde korkunç bir maliyet baskısı olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; "Bu tarihi fırsat bir daha ne zaman gelir bilinmez. Tüketiciler hafta sonunu iyi değerlendirsin. Çünkü artık konut fiyatlarının zamlanması kaçınılmaz"