29 / 03 / 2024

Konut almak için doğru zaman mı?

Konut almak için doğru zaman mı?

Konut kredisi faiz oranları 1,28'e kadar indi. Faiz oranlarındaki bu gerilemenin konut satışlarına olumlu olarak yansıması bekleniyor. Peki konut almak için doğru zaman mı? İşte yanıtı...



Konut kredisi faiz oranları 1,28 oranına kadar geriledi. Faiz oranlarındaki bu düşüşlerin konut satışlarını artırması bekleniyor. Peki ev ya da konut almak için uygun zaman mı? Konut kredi faiz oranları daha da iner mi? Konut alırken nelere dikkat etmek gerekir? A Haber'de yer alan habere göre, Yatırım Uzmanı Taşkım Haşemoğlu konut alacaklara uyarılarda bulundu.


''En uygun dönem''


Faizlerdeki düşüşün satışlara olumlu yansıyacağını belirten Haşemoğlu, ''Konut kredisi faiz oranlarının 1,28'e inmesi piyasada olumlu bir etki yarattı. Sektörde gözle görülür bir canlanma oluştu. Satışları ciddi anlamda artırması bekleniyor. Bu dönem ev almayı düşünenler için çok uygun bir dönem'' diye konuştu.


''Konut fiyatları artabilir''


Piyasanın canlandığını belirten Haşemoğlu, ''2018'in ikinci yarısında yaşanan sıkıntılar piyasının durgunlaşmasına neden olmuştu. 2019 itibariyle bu durağan dönemi atlatmaya başladık. Hükümetin ve bankaların faiz oranlarındaki desteğiyle de piyasada canlanma devam edecek. Bu dönemde konut fiyatlarının artması olağan, bu nedenle ev almayı düşünenler için en uygun dönem'' dedi.


150 bin TL'lik avantaj


Haşemoğlu, gerileyen konut faiz oranlarında eskiye oranla 500 bin liralık ev alanların 150 bin TL'lik kâr elde ettiğini söyledi. Haşemoğlu, şu açıklamaları yaptı: ''Fazilerler düştükten sonra herkes ne kadar avantaj sağladığının farkında. 500 bin liralık bir konutta 150 bin liralık bir avantaj sağlanıyor. Bu dönemde hangi konut projeden alırsanız alın, alım avantajlarından yararlanabilirsiniz.''


Faizler Haziran ayına kadar düşecek


Faizlerin düşmeye devam edeceğini dile getiren Haşemoğlu ''Sektördeki canlılığın ve hareketliğinin seçimden sonra da devam edeceğini düşünüyoruz. Haziran ayına kadar faiz oranların daha da düşmesini piyasasında daha çok canlanmasını bekliyoruz'' dedi.