26 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımında Türkiye ve İstanbul dünya markasıdır!

Gayrimenkul yatırımında Türkiye ve İstanbul dünya markasıdır!

Hızır Selimoğlu kimdir,Hızır Selimoğlu Gayrimenkul yatırımında İstanbul dünya markasıdır,istanbulda gayrimenkul yatırımları,fikirtepede kentsel dönüşüm projeleri


SON yıllarda Türkiye gayrimenkullerine artan yabancı yatırımcı ilgisine ve Mütekabiliyet Kanunu'nun etkilerine değinen Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, İstanbul'un gayrimenkul yatırımında marka haline geldiğini belirtti. 


DÜNYA İKİNCİSİ 


Selimoğlu, "Türk ekonomisini ayakta tutan inşaat sektörü, genç ve dinamik nüfusun ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri ile önemini ve değerini daha ileri taşıyor. Birçok yan kol ile birlikte hareket eden inşaat sektörü, tekstil, mobilya, dekorasyon, otomotiv gibi onlarca sektörü de harekete geçiriyor. Türkiye bilindiği üzere, inşaat taahhüdünde dünya ikincisi. Bunun yanı sıra inşaat malzemelerinde kaydedilen gelişmeler, bizim üreticilerimizi dünya ile rekabet eder hale getirdi" dedi. 


Gayrimenkul yatırımında Türkiye'nin tüm ülkeler tarafından güvenli liman olarak görüldüğünü kaydeden Selimoğlu, "Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir'deki gayrimenkul fiyatları şu an olması gereken değerin altında. Türkiye'de gayrimenkul yatırımı her zaman kazandırır. 

Son 5 yıl içinde yabancı yatırımcıların Türkiye gayrimenkullerine rağbet göstermesi de yatırım potansiyelini ve güvenini göstermektedir. Gayrimenkul yatırımında Türkiye ve İstanbul dünyada markadır" diye konuştu. 


Kentin merkezinde geliştirilecek kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinen Selimoğlu, "Fikirtepe'de yapılan her iyi iş, tüm kentsel dönüşüm projelerine olan bakış açısını değiştirecek.Buradaki planlama yaşayan şehirler üzerine olmalı" ifadesini kullandı. 


Habertürk Gazetesi