19 / 04 / 2024

Kasımpaşa dönüşümle en popüler bölgelerden biri olacak!

Kasımpaşa dönüşümle en popüler bölgelerden biri olacak!

Polat Holding, gayrimenkul yatırımında özel sektör tarafından projelendirilen, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi ‘Piyalepaşa İstanbul’un tanıtımını yaptı.


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Benim saçımı beyazlatan üç şey var. Biri enerji, biri Galatasaray, biri de Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm” dedi..


Polat, “Buraya gönül bağımız var, bizim için önemli olan burada kimsenin hakkının yenilmeden bu projenin oluşmasıydı, tek uğraşımız da bu yönde oldu” dedi. Polat, kentsel dönüşümü, ‘doluya koysan almıyor, boşa koysan dolmuyor’ diye tanımlayarak, şunları söyledi:

“Adaletli bir dönüşüm yapmak için, böylesine bir yatay proje için öyle zorluklar atlattık ki. Kasımpaşa 10 yılda en popüler bölgelerden biri olur. Fiyat artışının kısa sürede üç katına çıkacağını düşünüyoruz.”


2018’de bitecek

800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek proje, Nisan ayında satışa çıkacak, inşaatı ise iki hafta içinde başlayacak. 2018 yılında yaşamın başlaması hedeflenen projede, konutların metrekare fiyatları 7 bin 500 ile 8 bin 500 lira arasında değişiyor. Polat, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşacak projenin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyacağını anlattı.


Polat, kentsel dönüşüm yasasının değişmesinin zorunlu olduğunu vurgulayarak, “Bu işin cefasını çeken bizim gibi firmalardan bir kurul oluşturularak bu yasanın düzenlenmesi lazım. Devlet bir komisyon kuracak, ‘gelin görüşlerinizi anlatın’ diyecek. Özel sektörün içinde olacağı bu komisyon, etkili ve yetkili olmalı. Bu işin şu andaki haliyle sürdürülebilir olması mümkün değil. Kaynak lazım, aksi takdirde imarı artırıyorsun, şehir iyice sıkışıyor. Yaptın diyelim, kime satacaksın, böyle çözülmez. Bir daha dönüşüme girmem zor” diye konuştu.


Alışveriş sokağı

Sektöre, Alışveriş Merkezi (AVM) kavramı yerine Alışveriş Sokağı (AVS) kavramını getirdiklerini anlatan Polat, “Kahraman AVS, AVM’ye karşı” dedi. Mecidiyeköy’deki genel merkez binalarını da yıkacaklarını belirten Polat, etraftaki binalarla anlaşmaları durumunda bir ticaret merkezi oluşturabileceklerini dile getirdi. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ise, MIPIM’in  işbirlikleri yapmak için fırsat olduğunu kaydetti. Yücel, “Otel ve mağazalar için görüşmeler yapıyoruz, önce kendimiz işleteceğiz ama daha sonra satmayı planlıyoruz” dedi.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri