23 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörün yıllık hacmi 50 milyar dolardan 100 milyar dolara çıkacak!

Gayrimenkul sektörün yıllık hacmi 50 milyar dolardan 100 milyar dolara çıkacak!

Star Gazetesi Emlak Eki'nde yer alan haberi göre; Gayrimenkul yeni yılda da büyüyecek. Sektörün yıllık hacminin 50 milyar dolardan 100 milyar dolara çıkarak altın devrini yasaması bekleniyor...



Türkiye ekonomisindeki büyümeye paralel olarak ilk çeyrekte 5.9, ikinci çeyrekte 7.6 büyüme kaydeden inşaat sektöründe büyümenin devam edeceği bekleyişi yeni yıl için de sürüyor. Gelecek yıllarda kentsel dönüşümün itici gücünün gayrimenkul ve inşaat sektöründeki pozitif etkisini artarak sürdürmesi de sektör uzmanlarının görüşleri arasında yer alıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, kentsel dönüşümün olumlu etkisinin önemine dikkat çekti. 10 yıllık süreçte Türkiye'nin konut ihtiyacının 550-600 bin civarında olduğunu, buna yıkılıp yenilenecek 300-400 bin konut eklendiğinde bu sayının 850 bin ila 1 milyon arasında olacağını söyleyen Kuzu, Türkiye'ye yabancı fon ve yatırımcıların çekilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Kuzu "Gayrimenkul, Türkiye'nin cari açığını kapatmak için döviz girdisi sağlayacak. Böylece konut stoğunun hızlı yenilenmesi mümkün olacaktır. Türkiye'de devrim niteliğinde yasal düzenlemeler yapılıyor. 

'Eksik ve endişeler giderilmeli' Bunların başında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü, Mütekabiliyet Yasası, Yeni Tüketici Kanunu gibi sektöre ivme kazandıracak düzenlemeler geliyor. Yalnızca yabancı yatırımcının değil, yerli yatırımcıların da satın aldıkları arsanın, okul, yeşil alan ya da başka bir işleve dönüşme korkusu yaşamaması gerekiyor. İmar Kanunu taslağında bu konudaki beklentiler karşılanmış değil. Tasarıda bu konuda da düzenleme yapılması yatırımların önünü açacaktır" diye konuştu. 


Star Gazetesi Emlak Eki