29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sertifikaları çalışmaları hızlandı!

Gayrimenkul sertifikaları çalışmaları hızlandı!

Borsa İstanbul'da gayrimenkul sertifikalarının işlem görmesi amacıyla çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda sektörün önde gelen kurumlarıyla da hem Başkanlık hem de teknik seviyede görüşmeler hızlandı.


Borsa İstanbul'da gayrimenkul sertifikalarının işlem görmesi amacıyla çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda sektörün önde gelen kurumlarıyla da hem Başkanlık hem de teknik seviyede görüşmeler hızlandı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç Sermaye Piyasası Kuruluyla birlikte ürün geliştirme ve bunun mevzuatının düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Saraç, “Bu konuda yatırımcılarla iş birliği noktasında aracı kurumlarımızın da üstün bir gayret göstereceğini düşünüyorum. Gayrimenkul sertifikalarına çok yoğun bir talep var. Türkiye, inşaat sektöründe gelecek vadeden bir ülke. Yakın zamanda bu ürünün somuta dönüşerek Borsa'da işlem göreceğini belirtmek istiyorum” bilgisini verdi. Gayrimenkul sertifikalarının yatırımcı ve ihraççı açısından birçok faydasının bulunduğuna işaret ediliyor. Bunun, gayrimenkul piyasası açısından da önemli getirileri olduğuna dikkat çekiliyor. Gayrimenkul sertifikalarının projelerin daha fazla kişiye duyurulabilmesi, marka bilinirliğinin artması anlamında da önemli olduğu dile getiriliyor.

Körfez sermayesini Borsa'ya getirecek

İslam Kalkınma Bankası'yla iş birliği sürecinde olan Borsa İstanbul, körfez sermayesi için de çalışmaları hızlandırdı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç, "Sektörün büyümesi, gelişmesi ve sürekliliği için elimizden gelen çabanın azamisini sağlamaya çalışacağız Körfez sermayesi gibi değerli bir katkıyı Borsa'ya kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.

İşbirlikleri öne çıkacak

Borsa İstanbul'un sermaye piyasalarında ürün çeşitliliği konusunda, özellikle de İslami finans alanında ciddi katkı sunmaya çalıştığına da dikkat çekildi. Bugüne kadar birçok işbirliğine gidildiğine dikkat çeken Saraç, İstanbul Finans Merkezi projesi çerçevesinde Borsa İstanbul'un birçok adım attığını, halihazırda Borsa'nın en büyük iştiraki olan Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank'ın, Borsa'nın kampüsüne girdiğini, böylece bu kurumların yaptığı hizmetlerin daha yakın bir iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlayacaklarını söyledi.

Altın platformu kurulacak

Kamu-özel sektör ortaklığı projelerinin gelirlerine dayalı çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Saraç, “Cumhurbaşkanımızın öncülük ettiği İslam ülkeleri arasında altına dayalı ürünlerle ilgili platform kurulması çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor. Yakın zamanda bunu da somuta döndüreceğiz. Türkiye Varlık Fonu da bize yepyeni ufuklar kazandıracak. Bunun beklentisi içerisindeyiz” şeklinde konuştu.



Yeni Şafak




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler