25 / 04 / 2024

Faiz indirimi erken mi yapıldı?

Faiz indirimi erken mi yapıldı?

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'ın Türkiye Başkanı Orhan Ökmen, "Enflasyon yüksekken ve tasarruflar düşükken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri aşağı çekmesi erken atılmış bir adım dedi...


Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'ın Türkiye Başkanı Orhan Ökmen, faizlerin aşağı çekilmesinin ekonomik temeli olmadığına dikkat çekerek, "Enflasyon yüksekken ve tasarruflar düşükken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri aşağı çekmesi erken atılmış bir adım. Orta-uzun vadede faiz artırım ihtimalini yüksek görüyoruz" dedi. Ökmen, faiz indiriminin ekonomiyi ısıtacağını ve iyi bir şey olmadığımı ifade etti. 


Nota pozitif yansımaz Türkiye'nin kredi notuna ilişkin çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını dile getiren Ökmen, faiz indiriminin kredi notuna pozitif yansımayacağını kaydetti. "Siyasi riskler sürüyor" diyen Ölçmen, kutuplaşmanın kredi görünümüne negatif yansıyacağını anlattı. Ökmen, Irak'ta enerji, inşaat, taşımacılık, müteahhitlik alanlarında Türkiye'nin kayıplarının olabileceğini de sözlerine ekledi. 


Olay Bursa