12 / 05 / 2024

Era Türkiye, İzmir'in gayrimenkul hareketlilik haritasını çıkarttı!

Era Türkiye, İzmir'in gayrimenkul hareketlilik haritasını çıkarttı!

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün öncü markası ERA Türkiye, İzmir ilini de gayrimenkul sektörü açısından değerlendirdi.



Nitelikli gayrimenkul danışmanlığı prensibiyle franchise ağını günden güne genişleten ERA Türkiye, Türkiye'nin  farklı illerine özel değerlendirmeler yaparak şehirlerin gayrimenkul hareketlilik haritasını çıkartıyor. Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün öncü markası ERA Türkiye,  İzmir  ilini de gayrimenkul sektörü açısından değerlendirdi. 


İzmir'in Egenin incisi olmasına rağmen şehrin özellikle kentleşme yönünde zayıf kalması ile önümüzdeki dönemde büyük inşaat firmaları için fırsatlar sunacağına dikkat çeken ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, "Deniz, kara, hava ulaşımına sahip olan ve İstanbul-İzmir otoyol projesinin tamamlanması ile birlikte şehrin nitelikli olarak hareketliliği yukarı yönlü hareket gösterecektir. Özellikle şehrin iki ucu olan güneyde Güzelbahçe-Nariıdere ve Çiğli'de nitelikli konut istihdamı bir hilal şeklinde olan İzmir'in içine doğru ilerlemekte ve kentsel dönüşüm ile birlikte de bir dönüşüm geçirmesi gerekliliğini ortaya  çıkarmaktadır. Son yıllarda kişi başı gelirin yükselmesi ve şehrin aldığı göçün  nispeten nitelikli olması ile birlikte ticari   hayat hareketlilik göstermiş ve bu doğrultuda perakende harcamalan artarak daha fazla AVM ve ticari alanlara ihtiyaç  yaratmıştır" dedi. Aynı zamanda bir turizm şehri olan İzmir'in Urla ve Çeşme gayrimenkul hareketliliğine ek olarak son yıllarda bu hareketliliğin Karaburun tarafına yönelmesinin de dikkat çekici olduğunu  ifade eden Baygan, "Ayrıca Sasalı yönlü organize sanayi bölgelerinin artması bölgenin istihdam  oranını da olumlu yönde etkilemektedir. Kent merkezi hakkında yapılan projelerin de yakın zamanda hayata geçirilmesi Alsancak ve Hatay bölgelerinin yenilenmesi şehrin gayrimenkul kalitesini yükseltecek ve gayrimenkul hareketliliğini de maksimize edecektir" diye konuştu.


Yenigün



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler