19 / 04 / 2024

Rönesans Gayrimenkul İzmir’de 1 milyar Euro’luk proje yapacak!

Rönesans Gayrimenkul İzmir’de 1 milyar Euro’luk proje yapacak!

RÖNESANS Holding çatısı altındaki Rönesans Gayrimenkul son dönemde Türkiye’deki yatırımlarına hız verdi. Rönesans Gayrimenku İzmir’de 1 milyar Euro’luk proje yapacak....


İzmir’de Optimum AVM’yi 105 milyon Euro’ya yenileyen Rönesans Gayrimenkul, İzmir’deki projelerine hız verdi. Yakında yalnızca İzmir’de 1 milyar Euro’luk projeyi hayata geçirecek olan Rönesans Gayrimenkul, toplamda yeni açılacak AVM’lerle 8 bin kişiye istihdam sağlayacak.


RÖNESANS Holding çatısı altındaki Rönesans Gayrimenkul son dönemde Türkiye’deki yatırımlarına hız verdi. Türkiye’nin 7 ilinde 8 alışveriş merkezi (AVM) olan Rönesans Gayrimenkul, Ege’deki en büyük yatırımını da İzmir’e yapıyor. İzmir’deki Optimum AVM’nin 105 milyon Euro’luk büyüme ve dönüşüm projesinin açılışını dün gerçekleştiren Rönesans Gayrimenkul, İzmir’de önümüzdeki 4 yıl içinde  Konak, Mavişehir, Turan ve Gaziemir’de toplam 1 milyar Euro’ya ulaşan yatırıma imza atacak.  Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, yatırımların yavaşladığı bir dönemde yenileme yatırımlarını devreye aldıklarını belirtti. Şirket olarak arsadan-anahtar teslim süreçlerinde yatırım yaptıklarını kaydeden Özgümüş, ofis ve konut dışında asıl odak noktalarının ticari gayrimenkuller olduğunu söyledi. Gelecek dört yıl içinde 6 yeni projeyi daha devreye alacaklarını kaydeden Özgümüş, İzmir’de devam eden projelerle 1 milyar Euro’luk yatırıma ulaşacaklarını açıkladı.


7 PROJEYE 1 MİLYAR EURO


Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek de, İzmir Optimum’da gerçekleştirilen yenileme projeleri ile toplam 250 milyon Euro’luk bir yatırıma ulaştıklarını dile getirdi. Şimşek, İstanbul’da Maltepe projesinin tamamlandığını, Bursa ve Antalya’da da 2019 ve 2020 yılında açılacak iki projeyi daha hayata geçireceklerini de söyledi. Şimşek, “Geliştirme projeleri çok fazla zaman alıyor ve bir yere kadar büyüyebiliyorsunuz. Bu nedenle satılık AVM’lere de bakıyoruz. Bir yıl içinde bu alanda anlaşmalara imza atacağız, yeni projelerle kiralanabilir alanımız 1 milyon metrekareye çıkacak” dedi. Özgümüş, kısa ve orta vadede hayata geçirecekleri 7 projede ise toplam 1.7 milyar Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştireceklerini aktardı. Söz konusu projelerin ise Hilton Piazza, Maltepe, Karşıyaka, Antalya Kozzy, Bursa AVM, Konak ve Turan olduğunu bildirdi.


KURU SABİTLEDİK


Şimşek, terör olayları ve 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra perakende sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak da, “AVM’lerimizin işletmesini de kiralamalarımızı da işletmelerimizi de kendimiz yapıyoruz. Ortak alan giderlerinin düşürülmesine ilişkin çalışmalarımız var. Kira maliyetleri perakende giderleri içinde yüzde 13-14 pay alıyor. Sektörün değerinin çok altında kiralamalar yapmak isteyenler de oluyor. Kiralamalara dövizle devam ediyoruz, çünkü bizim kredilerimiz de dövizle. Kiralarda ortalama yüzde 10 indirim yaptık. Kuru sabitleyerek kiracılarımıza yardımcı olduk” dedi.


 8 BİN KİŞİLİK EK İSTİHDAM


GAZİEMİR’DEKİ yenilenen AVM’de mağaza sayısı 160’dan 250’ye çıkarken, 1954 kişilik istihdam sayısına da 1000 kişi daha eklenerek AVM’nin çalışan sayısı 3 bine yaklaşacak. AVM’nin 12 milyonluk ziyaretçi sayısına da 4 milyon ziyaretçinin eklenmesi bekleniyor. Murat Özgümüş, yeni açılacak olan AVM’lerle birlikte toplamda 8 bin kişilik ek istihdam sağlamayı hedeflediklerini ekledi.


Hürriyet 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri