29 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO 2014 'te büyük yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor!

 Emlak Konut GYO 2014 'te büyük yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor!

2013 yılında ikincil hakla arzını gerçekleştiren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3.25 milyar TL 'lik halka arz finansmanıyla 2014 'te büyük yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor.



EmlakKonut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2013'ün Emlak Konut açısından satış, ciro ve ihale sayısı baz alındığında bir 'rekorlar yılı' olduğunu ifade ediyor. Kurum "3,25 milyar tutarındaki halka arz finansmanını, halihazırdaki mali gücümüz ve nakit akışımızın verdiği imkanları da kullanarak, 2014'te en iyi yatırımları yapıyor olacağız" diyor. 


Emlak Konut 2013 yılım nasıl geçirdi. Hangi projelere başladı? 

Sektörümüz açısından şehrimizin yeniden yapılanmasına ilişkin alman kararların etkisinde bir yıl geçirdik. Yeni şehir bölgesi planlarının hayata geçirilmeye başlandığı, İstanbul'a üçüncü bir köprünün yapımının sürdüğü, gayrimenkul sektörünü çok olumlu etkileyecek ulaşım projelerinin gerçeğe dönüşmeye başladığı bir yıl geçirdik. 

Şirketimiz göstergelerine baktığımızda ise yatırımcılarımızı mutlu kılan bir tabloyla karşı karşıyayız. 

Bu sene tamı tamına 19 başarılı ihale gerçekleştirdik. 


Ekim ayı itibarıyla 11.298 adetlik bir rakama ulaştık. 

Bu satışların parasal yansıması ise 4,66 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bu çerçevede yıl sonu konut satış adedimizin hedeflediğimiz gibi 15 bine ulaşacağımızı öngörüyoruz. Kısaca 2013, hedeflerimizi gerçekleştiğimiz ve "ikincil halka arz süreci'ni de başarılıyla tamamladığımız verimli bir yıl oldu. 


Emlak Konutun 2014e dair planları nasıl? 

2013'ü hem gerçekleştirdiğimiz başarılı ihalelerin sayısı hem de toplam bağımsız ünite satış adedimiz ve rekor bir ciro ile kapatıyoruz. 2014'e de bu başarıyı arkamıza alarak daha inançlı bir şekilde giriyor olacağız. Fakat bu sefer çok daha büyük bir Emlak Konut olarak. Bu yıl yatırımcılarımızın bizi daha da güçlendirmek adına şirketimize sunduğu 3,25 milyar tutarındaki halka arz finansmanını, halihazırdaki mali gücümüz ve nakit akışımızın verdiği imkanları da kullanarak, en iyi yatırımları yapacağız. 


2013 yılı içerisinde tamamlamış olduğumuz 19 ihaleye ait fiziki inşaat süreçlerinin ardından da pazarlama faaliyetlerinin ve yeni ihalelerimizin devam edeceği bir yıl olacak. Kartal, Fatih, Başakşehir, Sarıyer, Avcılar ve Ataşehir gibi ilçelerdeki projelerimizin satışına başlamayı umut ediyoruz. 


2014'te konut ve ofis trendleri nasıl olacak? 

Projesi Ataşehir'de devam eden İstanbul Finans Merkezinin önümüzdeki dönemde İstanbul için çok önemli bir ticari merkez haline geleceğini söyleyebiliriz. Birçok kamu kuruluşunun, Merkez Bankasının, SPK'nın İFM'de yerleri bulunmakta. 

Özel sektörden bankaların da bölgeye ilgisi var. Tüm bu projelerle İFM İstanbul'un ofis açısından ağırlık merkezi olacak. 


MEGA PROJELERİ İZLEYİN 

Bu konuda spekülatif ve beklenti oluşturacak açıklamalar yapmayı çok uygun bulmamakla birlikte, gayrimenkul yatırımcılarının İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmelerini tavsiye edebilirim. Zira bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. 


ZEYTİNBURNU İHALESİ ÖNEMLİ 

2013 yılı içinde kamu ihale kanunu kapsamında İstanbul Anadolu yakasında Sultanbeyli Emlak Konutları, Avrupa yakasında ise Bahçekent ve Başakşehir Emlak Konutları projelerini satışa çıkardık ve tamamının satışını kısa bir süre içerisinde tamamladık. Gelir paylaşımı projelerimizde de başarılı bir yıl geçirdik. Bu kapsamda, yine Avrupa yakasında Bulvar istanbul, Avrupa Konutları Tem 2 ve Ouasar projelerinin satışına başladık ve şu an itibarıyla da birçoğunun da satışı tamamlanmış bulunmakta. Anadolu yakasında ise Bulvar 216 projemizin satışını gerçekleştirdik. 

Ayrıca, Kartal, Ataşehir, Fatih ve Başakşehir gibi ilçelerde de iddialı gelir paylaşımı projelerimizin ihalelerini gerçekleştirdik. 

Bu yılı bitirmeden gerçekleştireceğimiz Zeytinburnu arsamızın ihalesi de bizler için çok önemli. Biz bu ihalenin sonuçlarının piyasa için olumlu sinyaller taşıyacağını öngöruyoruz.


BÜYÜME GSMH'YE PARALEL OLUR 


2014 yılında, gayrimenkul sektöründe ülkemiz gayrisafi milli hasıla büyümesi ile uyumlu bir ivme beklentisi içindeyiz. Geçtiğimiz yıllarda gelir artışının her zaman gayrimenkul sektörüne de pozitif anlamda yansıdığına şahit olduk. Umarız 2014 yılında da yine böyle bir dönem yaşayanır ve gayrimenkul sektöründe gayri safi milli hasıla büyümesiyle paralel bir büyüme yaşanır.


Akşam Future&Trends Emlak



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler