25 / 04 / 2024

Emlak Bankası yeniden faaliyete geçiyor!

Emlak Bankası yeniden faaliyete geçiyor!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planı açıklandı. Eylem planında emlak sektörüyle ilgili birçok madde yer alıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planı açıklandı. 100 günlük eylem planı kapsamında emlak sektörünü yakından ilgilendiren birçok madde bulunuyor.


Emlak Bankası yeniden faaliyette


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı, Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçeceğini söyledi. Erdoğan, "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.


Atatürk 1926'da kurmuştu


3 Haziran 1926 yılından Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 milyon TL sermaye bedeliyle kurulan Emlak Bankası'nın sermayesi 1953 yılında 300 milyon TL'ye çıkarıldı.  Emlak Bankası, Ankara-Yenimahalle, Ankara-Telsizler, İstanbul-Levent, İstanbul-Koşuyolu İstanbul-Emekli Subay Evleri, İstanbul-Ataköy,İzmir-Denizbostanlısı, Edirne-Mimar Sinan, Eskişehir-Yunuskent, Urfa, Çankırı ve Diyarbakır konutları projelerini hayata geçirdi.


Ayrıca, Ankara Türk Ocakları Merkez Binası, Merkez Bankası Binası, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Milli Savunma Bakanlığı Konutları, TRT Sitesi, Devlet Mahalleleri, TBMM Lojmanları'nda da Emlak Bankası'nın imzası bulunuyor. Faaliyet gösterdiği son yıllarda ise İstanbul-Ataköy, Ataşehir, Bahçeşehir, Mimaroba, Sinanoba, Ankara-Bilkent, Elvankent, Konutkent, İzmir-Gaziemir, Mavişehir gibi projeleri hayata geçiren banka, konut, dış ticaret ve denizcilik sektörlerinde de faaliyet gösterdi. Ancak 3 Temmuz 2001 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile, Emlak Bankası tasfiye kapsamına alındı ve bankacılık yetkisi sonlandırıldı.


Planda Kanal İstanbul'da var


100 günlük eylem planında ayrıca çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi de var. Kanal İstanbul'un taşınmaz devirleri tamamlanıp, çevre düzeni planları ve imar planlarını onaya sunulacak. 


Yurtların yatak kapasitesinin artacağını söyleyen Erdoğan: "Yükseköğrenim yurtlarımızın yatak kapasitesine 75 bin ilave yapıyoruz. Kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların yurtlarındaki 50 bin öğrenciye verdiğimiz beslenme yardımına barınma yardımını da ekliyoruz." şeklinde konuştu.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri