26 / 04 / 2024

Can Ekşioğlu maketten konut satışında tüketiciyi uyardı!

 Can Ekşioğlu maketten konut satışında tüketiciyi uyardı!

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, tekrar gündeme gelen ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı’ doğrultusunda, maketten konut satışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ekşioğlu, maketten satışlarda tüketicileri uyardı...


Gayrimenkul sektöründe sıkça gündeme gelen maketten konut satışı, ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı’ kapsamında yeniden tartışılmaya başlandı. Tüketicilerin birikimlerini en iyi şekilde değerlendirme seçeneklerinden biri olan gayrimenkul yatırımlarında maketten satın alma dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. 


Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün güçlü markası ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, maketten satışın arttığı bu dönemde, tüketicileri uyardı. Can Ekşioğlu; “Teknik şartnamelerde ‘muadili’ olarak tanımlanan konut satışlarında, projeye ilişkin katalog ve diğer bilgi dokümanları gerçeği tam olarak yansıtmayabilir. Bu noktada, mutlaka bir uzman desteği alınarak, firmanın ve projenin güvenilirliği değerlendirilmeli. Projelere ait tüm resmi belge ve izinler de incelenerek, garantör olan banka ile ilgili bilgiler araştırılmalı. Maketten satışlarda güven en önemli unsur. 30 Ekim 2013 itibariyle tekrar gündeme gelen yeni tüketici kanunuyla, konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Maketteki konutun sigortası yapılıp teminat verilmesi ve markalı konut üreticilerinin de bu konudaki hassasiyeti sayesinde maketten satışta tüketici mağduriyeti de sona erecektir” şeklinde konuştu.


Sözleşmelerin, satış ile ilgili ayrıntılı tüm bilgileri içermesi gerektiğini de vurgulayan ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, belediyenin imar planındaki projeye ilişkin açıklamalarının, binanın kat sayısının, dairelerin büyüklüğünün, tapu kayıtlarının ve müteahhitin geçmiş projelerdeki itibarının, güvenilirlik açısından oldukça önemli unsurlar olduğunu belirtti.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri