29 / 03 / 2024

Bendevi Palandöken: AVM reklamları tüketiciyi yanıltıyor!

 Bendevi Palandöken: AVM reklamları tüketiciyi yanıltıyor!

Star Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı sebebiyle alışveriş merkezlerinin süslenerek indirim reklamlarının arttığını ve bu reklamların tüketiciyi yanılttığını söyledi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı sebebiyle alışveriş merkezlerinin süslenerek indirim reklamlarının arttığını ve bu reklamların tüketiciyi yanılttığını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı sebebiyle alışveriş merkezlerinin süslenerek indirim reklamlarının arttığını ve bu reklamların tüketiciyi yanılttığını söyledi. Palandöken ayrıca AVM Yasasının bir an evvel çıkması gerektiğine vurgu yaptı. 

 

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ''indirim yapılıyor diye tüketici kandırıldığını'' ileri sürdü. Palandöken, "Vatandaşlarımız vitrindeki yüzde 50 indirimi görünce bu kadar kar mı olur diye kendi kendine soruyor.BÖylece esnaf zan altında kalıyor" dedi. 

 

Palandöken, Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da indirimli satışların belirli bir dönemde ve belirli bir sürede yapıldığının da altını çizdi. Palandöken, Türkiye'de de satış uygulamalarına çeki düzen verilmesi için AVM Yasanın bir an önce hayata geçmesi gerektiğini savundu. 

 

TESK Başkanı, "Yasanın çıkması uzadıkça giyimden gıdaya her alanda yaşanan haksız rekabetten en büyük zararı küçük esnaf görüyor" dedi. 


Star Gazetesi