20 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken

TOKİ esnafı ev sahibi yapacak!

TOKİ, dar gelirli ve emeklilerden sonra esnaf için de konut yapmaya hazırlanıyor. Artık evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa TOKİ ev yapacak.

Esnaf, AVM'de kiraları yüksek buldu!

Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu. Palandöken, bu kesimin istenen rayiç kira bedeli ve yüksek AVM giderlerini ödeyemeyeceğini savundu. Palandöken, yaptığı yazılı açıklamasında, AVM'lerde hem çevresel değişikliklere yol açtığını hem de esnafların ekonomik durumunu bozduğunu ifade etti.

Bendevi Palandöken: Açık hava AVM'ler haksız rekabet oluşturuyor!

Boş arazilerde kısa sürede kurulan çadır AVM'lerin hızla etrafımızı sarmaya başladığını ifade eden TESK Başkanı Palandöken "Her türlü mal ve gıda maddesinin satıldığı bu alışveriş merkezleri haksız rekabet yaratıyorlar" dedi.

AVM sayısı 1 yılda yüzde 400 arttı!

Şehirlerimizi yaşanabilir olmaktan çıkaran tek tip yapılaşma, ruhsuz caddeler ve kapitalizmin uç beyi Alışveriş Merkezleri... Son 12 yılda AVM sayısı yüzde 400 oranında artış gösterdi.

Mobilya sektörü destek bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektörünün dış pazarlara açılmasının desteklenmesi, mobilya sitelerinin de cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Bendevi Palandöken: AVM reklamları tüketiciyi yanıltıyor!

Star Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı sebebiyle alışveriş merkezlerinin süslenerek indirim reklamlarının arttığını ve bu reklamların tüketiciyi yanılttığını söyledi.

Bendevi Palandöken: Devlet, aldığı yasal faizden sonra ticareti bitiriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, e-haciz uygulamasına ilişkin, ticarette alacakla borç ödenmeyeceği kuralı bulunduğunu belirterek, "Devlet, aldığı yasal faizden sonra ticareti bitiriyor" dedi.