29 / 03 / 2024

Babacan Holding 1.5 milyar liralık üç yeni proje yapacak!

Babacan Holding 1.5 milyar liralık üç yeni proje yapacak!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, 2017 ve 2018 içinde 3 yeni projeye daha başlayacaklarını ve projelerin toplam yatırım değerinin 1.5 milyar lira olacağını açıkladı. Yeni başlayacakları projelerden birinin Fikirtepe'de olduğunu aktardı...


Emlak Konut ve GYODER’in başlattığı 240 ay vadeli kampanyaya GYODER çatısı altında katıldıklarını söyleyen Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, kampanyaya 3 projeyle katıldıklarını söyleyerek, “ Kampanya ile birlikte satış ofislerimizde hareket yaşandı. Yoğunluk nedeniyle gelen müşterilere numaratörle numara veriyoruz” dedi. Banka kredisiyle konut almak isteyen çok sayıda alıcı olduğunu belirten Babacan, ancak bu kitlenin önemli bir bölümüne kredi verilmediğini söyledi. Babacan konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bankaların aradıkları hedef kitleye uygun müşteri bulmakta hiç kolay olmuyor. Ekonominin iyiye gitmemesi ve dövizin ciddi oranda artması insanların ödemesinde ciddi aksaklıklar yaşamasına neden oldu. Bankalar bu anlamda çok seçici davranıyorlar. Bizde firma olarak özkaynaklarımızla 240 ay ödeme imkanı sağlayamadığımız için bu kitleyi kaçırıyoruz.” Babacan, kara listeye giren kişilere yönelik olarak bakanlığın bir düzenleme yaptığı yönünde duyumlar aldıklarını kaydetti.


Ödeme vadesinde 60 aydan 120 aya alıştık


Emlak Konut ve GYODER ile birlikte Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde uygulanan 240 (20 yıl) ay vadeli satışın Türkiye’de gelmeye başladığını anlatan İbrahim Babacan, “Genellikle bizim satışlarımız 60 ay civarında seyrediyordu. 60 ay iken şu anda 120 ay borçlanma tercih edilir oldu. 120 ayda faiz oranlarının düşük olması, alıcının taksit tutarıyla kira getirisinin aynı seviyeye çekmesi bu vade oranlarına ilgi çekmesine neden oldu. 240 ayda da sınırlı sayıda talep aldık. Kampanyada 42 adet dairenin satışını yaptık. 10 tanede kredi onay sürecinde olan var” diye konuştu.


Yüzde 5 peşinat önemli bir avantaj


Pazarda ekonomik ve jeopolitik nedenlerden dolayı piyasada bir takım soru işaretleri olduğunu anlatan İbrahim Babacan, “Türk halkı faiz oranlarında yüzde 1’e dikkat ediyor. Bu rakamın üstüne çıktığında gayrimenkul sektörü biraz yavaşlar, bunun altına indiğinde ise hareketlenir. Şu anda bankalarda faiz oranları kampanyasız 0,92


0,97 arasında değişiyor. Ancak satışa pek dönemedi. Fakat Emlak Konut’un başlattığı kampanya ile birlikte 60’ayda 0 faiz, 120 ayda 0.45-49, 240 ayda 0.79 faiz oranlarıyla satmaya başladık. Yüzde 5 peşinat ile satış yapıyoruz. Bu bir avantaj sağlıyor” dedi. Kampanyaya 3 projeyle katıldıklarını bunlardan Babacan Plas’ın şu anda teslime hazır bir konumda olduğunu ifade eden Babacan, “Birisi 300 bin liralık daire alacağı zaman sadece 15 bin TL peşinat verecek ve 240 ay vadelendirildiğinde ise 1800 ila 2 bin TL arasında taksit ödeyecek. Gayrimenkulün birde kira geliri olduğu düşünüldüğünde alıcı için ayrı bir cazibe sağlayacak. Böylece ev için ödeyeceği kredinin yüzde 70 ila 80’ini buradan karşılayabilir” yorumunu yaptı. Kampanya kapsamında olan bir diğer projelerinin ise 1200 konutluk Babacan Premium olduğunu anlatan Babacan, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar kesişiminde bulunan bu projelerinin inşaatında ise yüzde 50 seviyesine geldiklerini kaydetti. Kampanyaya dahil olan 3. projelerinin ise çok yakın zamanda lansmanını yapacakları Babacan Port Royal olduğunu kaydeden Babacan, “800 konut ve 60 iş yerinin bulunduğu Babacan Port Royal projesi Yeşilköy Atatürk Havalimanı kavşağında yer alan eski fidanlık bölgesinde yer alıyor. Bir tarafında Yeşilköy, bir tarafında Ataköy, bir tarafında Basın Ekspres Yolu ve Küçükçekmece’nin olduğu proje bölgenin kesişme noktasında. Bu projemize havalimanı çalışanlarının çok fazla ilgi gösteriyor” dedi.


1.5 milyar liralık üç yeni proje yolda


Firma olarak maliyetlerin döviz bazında artmasına rağmen çarkın dönmesi için fedakarlıkta bulunarak sürece katkıda bulunduklarını ifade eden İbrahim Babacan, ayrıca 2017 ve 2018 içinde 3 yeni projeye daha başlayacaklarını aktardı. Üç proje için toplam 1.5 milyar lira yatırım yapacaklarını belirten Babacan, bunun da 500 üzerinde yeni bir istihdam anlamına geldiğini ifade etti. Babacan, “Biz ülkemize güveniyoruz. Yeri gelince kampanyalar yapıyoruz, geri gelir karımızdan fedakarlık yaparız. Önemli olan çarkların bir şekilde durmaması” dedi.


İstanbul’dan sonra Anadolu’ya açılıyor


Yeni başlayacakları projelerden birinin Fikirtepe'de olduğunu aktaran İbrahim Babacan şu açıklamayı yaptı: “Bakanlık burada vereye girdi ve anlaşma oranlarına göre en yüksekten başlayarak düşüğe doğru ilerlediği için yıl sonuna doğru sıra bize de gelecek diye düşünüyoruz. Böylece bu yılın sonunda orada iki adada 1500 konutluk projelerin inşaatına başlamayı planlıyoruz." Bir diğer projelerinin ise Gaziantep’te olduğunu belirten Babacan, "Projeyi özelleştirmeden satın aldığımız eski köy hizmetleri arazisinde yapacağız. 240 daireli bu projeyle Anadolu’ya açılmış olacağız. Üçüncü projemiz Beylikdüzü’nde E-5 üzerinde yine 1500 konutlu olacak. 2018’in ilk çeyreğinde başlamayı düşünüyoruz. ” bilgisini verdi.


BÖLGE FİYATININ ALTINDA SATIYORUZ


Babacan Yapı olarak Küçükçekmece’de havalimanın karşısında başlayan Port Royal’de fiyatların bölge altında olduğunu anlatan İbrahim Babacan, “Lansman döneminde olduğumuz için burada fiyatlarımız 1 0 dairelerde 259 bin TL’den, 2 1’ler ise 591 bin TL’den başlıyor. 3 1 daireler ise 917 bin TL’den başlıyor” dedi. Babacan Premium'da ise başlangıç fiyatlarının 235 bin TL olduğunu aktaran Babacan, “Premimum’de ikinci etabı yeni satışa çıkardık. Babacan Plus’ta 1 0 daireler 188 bin TL, 1 1’ler 256 bin TL, 2 1’ler ise 410 bin TL’den satılıyor”açıklamasını yaptı.


Dünya / Leyla İlhan



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler