20 / 04 / 2024

2014'te emlak sektörü durgun!

 2014'te emlak sektörü durgun!

Yerel seçimlerle birlikte Ramazanın gelmesi ardından tatilin gelmesi ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelmesi, bu olayların 2014 yılında gerçekleşmesi, haliyle bütün sektörlerde olduğu gibi Emlak sektöründe de durgunluk yaşanmasına sebep oldu" dedi.



2014 yılının emlakçılar için biraz durgun geçtiğini belirten İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, "2014 yılı, bazen şans diyelim, bazen şanssızlık diyelim. her şey üst üste geldi. Yerel seçimlerle birlikte Ramazanın gelmesi ardından tatilin gelmesi ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelmesi, bu olayların 2014 yılında gerçekleşmesi, haliyle bütün sektörlerde olduğu gibi  Emlak  sektöründe de durgunluk yaşanmasına sebep oldu" dedi. 


KREDİLER YÜKSEK 

Durgunluğun sadece seçimlere bağlı olmadığına da dikkat çeken Başkan Akyürek, "Sadece seçimlerle nedeni ile olan bir durgunluk değil. Bu durgunluğun yaşanmasındaki nedenlerden biri de konut kredilerinin yüksek olması, emlak sektöründe ev alacak vatandaşı etkilemiş oldu. Türkiye dışarıdan da etkilendi. Çevremizde yaşanan olaylardan ayrı kalamayız. Ama İnegöl'de arsa satışlarının iyi olduğunu söyleyebiliriz. Satışlar bayram nedeni ile sekteye uğrasa da. şu anda iyi toparlanmalar oldu. İleriye dönük canlanma olacağına dair umudumuz var" şeklinde konuştu. 


Bursa Hayat