28 / 03 / 2024

Konutta faiz oranları ne zaman düşecek?

Konutta faiz oranları ne zaman düşecek?

Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, Faizlerin düşmesinden en çok sevinen şüphesiz bizim gibi zor şartlarda prestijli konutlar üreten inşaat firmaları olacak'' dedi. Peki Konutta faiz oranları ne zaman düşecek?


Konut üretiminde en büyük sorunlardan biri olan yüksek faiz oranlarının, İlkbahar ile düşmesi bekleniyor.


Son yıllarda inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü kent olan Ankara’da proje konutlar üreten Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, ekonominin dinamosu olarak nitelenen inşaatta; sektör temsilcilerinin birbirinden başarılı yapılar ortaya çıkarma; konforlu, güvenli, sosyal yaşam ortamları üretme yolunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Cem Çelik, çıtayı her geçen yıl yükseltirken, önlerine çıkan en büyük sorunun aşırı yüksek faizler olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:


“Faizlerin düşmesinden en çok sevinen şüphesiz bizim gibi zor şartlarda prestijli konutlar üreten inşaat firmaları olacak. Çünkü yüksek faiz talebi adeta bıçak gibi kesiyor, alıcıları sonu olmayan beklentilere sokuyor. Bir de piyasalardaki gergin durum buna eklenince iş iyice zora giriyor. Biz büyük beğeni toplayan Elit Royal Residence konut projemizde satış noktasında çok fazla sıkıntı yaşamadık. Ancak sektörün diğer çok sayıda temsilcisi bizim kadar şanslı olamıyor. Sorunun çaresi bankaların faiz oranlarında reel indirime gitmeleri, bu konudaki ısrarlarından vazgeçmeleri. Şu an piyasalarda bir gerginlik var. Ancak faizlerdeki düşüşün konuta İlkbahar ile yansıyacağını, Nisan ayı ve sonrası hepimizin beklediği oranlara gerileyeceğini tahmin ediyoruz.”

Çelik, konut faizlerindeki düşüşün uzun süreden beri beklemede kalan talebi hareketlendireceği için bankalardaki müşteri portföyüne de olumlu katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.