25 / 04 / 2024

Konutta indirim yarışı!

Konutta indirim yarışı!

Konut kredisinde faiz indirim hamlesi başlatan bankalardan sonra şimdi de inşaat firmaları yarışa girdi. İşte kampanyalı konut projeleri...



Konut kredisinde faiz indirim hamlesi başlatan bankalara markalı konut projeleri de dahil oldu. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, bankaların yüzde 0.99 konut kredisi faiz oranlarını sübvanse eden inşaatı firmaları, yaptıkları anlaşmalarla bu rakamları, vadesine göre, 0.49- 0.79 arasına indirme kararı aldı. Faizlerdeki indirimin dışında konut fiyatının peşin ödendiği takdirde yüzde 20'ye varan iskonto yapan şirketler de bulunuyor. Çoğu anahtar teslim ve bitmeye yakın projelerdeki kampanyaların ilgi gördüğünü dile getiren sektör temsilcileri, konut satışlarının bu sayede birinci elde artış gösterdiğini söylüyor. Kalyon Gayrimenkul, yeni projesi Nevbahar Üsküdar'da yüzde 30 peşinat verip kalan kısmı şirket bünyesinde taksitle ödemek isteyenlere teslime kadar hiçbir ödeme istemeden yüzde 0.49'luk vade oranıyla taksitlendirmeler yapıyor. Firma, taksit ödemelerini de konut teslimlerinden sonra başlatıyor.


SADECE TAKSİT VAR

Sur Yapı, yeni bir model ile bir süredir 'sadece taksitle' konut sahibi yapıyor. Tüm Sur Yapı projelerinde geçerli olan kampanya peşinatsız, ara ödemesiz, 0.69 vade oranıyla ve 3 bin TL'den başlayan sabit taksitlerle konut alma fırsatı sunuyor. Sinpaş ise satışı süren projelerde faizi yüzde 75'e sabitlediğini açıkladı. Teknik Yapı, müşterileri için firma bünyesinde 100 ay vadeli ödeme modeliyle projelerini satışa çıkarıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen tüketiciler, vade seçeneklerine göre sıfır faiz imkânı kullanabilecek. Uzun vadeli konut almak isteyen vatandaşlar maksimum 0.79 vade oranı ile konut sahibi olabilecek.


SIFIR FAİZ İMKÂNI

Tahincioğlu da başlattığı yeni kampanyayla ; Nidapark Küçükyalı ve Nidapark İstinye projelerinde 180 ay vade, 0.79 faiz oranı ile yatırımcılara avantajlı ödeme imkanı sunuyor. Ege Yapı da Emlak Konut GYO güvencesiyle geliştirdiği Cer İstanbul projesinde yüzde 10 peşinat, 120 ay 0.69 oran veya 50 ay sıfır faiz avantajıyla ev sahibi yapıyor.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri