29 / 03 / 2024

Bağcılar Mahmutbey'de inşa edilen 3 dev projede çalışmalar sürüyor!

Bağcılar Mahmutbey'de inşa edilen 3 dev projede çalışmalar sürüyor!

Mahmutbey Yolu üzerinde inşa edilen dev 3 projede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yol üstüne yapılan büyük konut projelerinin bölgeye yaklaşık 40 bin nüfus getirmesi bekleniyor...



MAHMUTBEY Yolu üzerinde inşa edilen dev 3 projede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yol üstüne yapılan büyük konut projelerinin bölgeye yaklaşık 40 bin nüfus getirmesi bekleniyor. 


İSTANBUL’un gelişen bölgelerinden Mahmutbey birçok dev yatırıma ev sahipliği yapıyor. Bu dev yatırım Mahmutbey’i hızla A plus konutların yoğunlaştığı bir bölgeye çevirdi.


Siyasette tansiyonun yükseldiği, ekonomide kırılganlığın arttığı bir dönem olmasına rağmen şu anda hızla bitişe yaklaşan 3 dev proje ise ilçenin çehresini tamamen değiştirecek. EgeYapı Grup’un Batışehir, Torunlar GYO’nun Mall of İstanbul ve Artaş, Öztaş, Mesa ve Kantur ortaklığının Tema İstanbul projeleri bölgenin günlük nüfusunu yaklaşık 40 bin kişi birden artıracak. 3 projede de konutun yanında ofis, alışveriş merkezi ve otellere de yer veriliyor.


MAHMUTBEY’DE EĞLENCE

1.5 milyon metrekare arsada inşa edilen Tema İstanbul projesi içinde temalı eğlence parkı da yer alacak. 400 bin metrekarelik büyüklüğe sahip olacak temalı eğlence parkı için yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım yapılacak.


Kurgulanmış hikâyeleri, farklı ve renkli temaları, heyecanlı aktivite ünitelerini tek çatı altında buluşturan eğlence parkı, her yaş grubundan tüm aile bireylerine hitap edecek. Temalı Eğlence Parkı’nda, yıllık ortalama 3 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin eğlenmesi bekleniyor.


AÇIK ALANDA ALIŞVERİŞ

Batışehir projesi konut, ofis ve otelin yanında açık alan alışveriş konsepti ile ilgi çekiyor. TEM Otoyolu’nun yanındaki Batı Cadde’de 107 mağaza yer alacak. Torunlar GYO’nun Mahmutbey’de hayata geçirdiği, rezidans, ofis, alışveriş merkezi ve otelden oluşan Mall of İstanbul’da sona gelindi. 35 farklı ülkeden yatırımcının alım yaptığı projede konutların yüzde 20’den fazlası yabancılara satıldı.


1.1 milyar yatırımla hayata geçen projedeki 350 mağazalık AVM, nisanda kapılarını açacak. Her üç projeye de hem oturma hem de yatırım amaçlı ilginin iyi olduğu, satışların da beklentileri karşıladığı ifade ediliyor.


Trafik sorununa alternatif yollar


Mall of İstanbul projesinin inşaatında trafik sorununa da çözülmeye çalışılıyor. Torunlar GYO bölgedeki trafiği rahatlatmak amacıyla ilave yollar ve alt geçitler yapıyor. Şerit sayısını artırıran şirket metro bağlantı tünellerini de inşa edecek.


Günde 100 bin aracın kullanılması beklenen yol için Torunlar GYO 50 milyon liralık yatırıma soyundu. Batışehir projesinde yaşayanlar ve bölge sakinleri için yol çalışmaları yaptıklarını söyleyen EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Projeden TEM’e direk giriş ve çıkış yollarını üstlendik. Ayrıca metroya çıkan ek bir yol daha yapacağız. Projede gerilim hatlarını yol altına almak için 25 milyon, yol çalışmaları için 13 milyon lira yatırım yaptık. Öte yandan projenin arkasında 3. köprüye bağlantı yolu da olacak” dedi.


Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan projesinin çevresinde yol genişletme, ek gişe ve kavşak düzenleme çalışmaları planlandığını ifade etti. Arslan’ın verdiği bilgiye göre Karayolları Genel Müdürlüğü’nde olan projenin maliyeti 210 milyon lira.


Geçtiğimiz aylarda eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’da bölgenin trafiğini rahatlatmak için alternatif yol projelerini hayata geçireceklerini açıklamıştı.



 Bağcılar Mahmutbey


*Tema İstanbul


Konut sayısı: 3614

Eğlence parkı

Yıllık ziyaretçi: 3 milyon kişi

Bitiş tarihi: Temmuz 2015

Günlük nüfus: 12.000



 Bağcılar Mahmutbey


*Mall Of İstanbul


Konut sayısı: 1092

Mağaza sayısı: 350

Ofis sayısı: 108

Bitiş tarihi: Nisan 2014

Günlük nüfus: 10.000



 Bağcılar Mahmutbey


*Batışehir:


Konut sayısı: 3266

Mağaza sayısı: 110

Ofis sayısı: 133

Bitiş tarihi: Teslim başladı 

Günlük nüfus: 15.000



Gülistan Alagöz/Hürriyet