02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüme Türkiye'nin her tarafından talep var!

 Kentsel dönüşüme Türkiye'nin her tarafından talep var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Avrupa Komisyonu Mekansal Bilgi Altyapısı (INSPİRE) Konferansı'na katıldı. Bayraktar, konferanstan ayrılırken gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüme Türkiye'nin hemen her tarafından talep geldiğini belirtti. Bayraktar, "Diyarbakır'dan da Gaziantep'ten de talep alıyoruz. Ama bizim için deprem aksında bulunan şehirler önemli. Diğer yandan nüfusun ve ekonominin yoğun olduğu şehirler önemli." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Avrupa Komisyonu Mekansal Bilgi Altyapısı (INSPİRE) Konferansı'na katıldı. Bayraktar, konferanstan ayrılırken gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.


Kentsel dönüşümde önceliklerinin sorulması üzerine Bayraktar, "Hangi belediyemiz vatandaşı ikna ettiyse onlardan başlayacağız. Yani razı olan, dileyen vatandaşlardan başlayacağız. İstemeyenleri daha sonraya bırakacağız. Şu an çok talep alıyoruz. Taleplere uygun olarak karşılıklı arzuya dayalı ama çok acil risk taşıyan binalar önceliğimizdir." ifadelerini kullandı.


Dönüşüme Türkiye'nin hemen her tarafından talep geldiğini aktaran Çevre Bakanı Bayraktar, "Diyarbakır'dan da, Gaziantep'ten de talepler var. Bizim için deprem aksında bulunan şehirler önemli. Diğer yandan nüfusun ve ekonominin yoğun olduğu şehirler önemli. Bu minvalde yoğun çalışmalar yürütüyoruz." diye konuştu. "Binaların yıkılması ya da yenilenmesi için belirli bir süre söz konusu mu?" sorusu üzerine ise "Vatandaşlarla karşılıklı çalışmalarımızda belirli süreler var. Bu genelde 60 güne tekabül ediyor. Ama belediyelerde böyle bir süre yo. Malum süreç de başladı." cevabını verdi.


"SEVDA TEPESİ İLE İLGİLİ KONU KAPANDI"


İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında yer alan ve Sevda Tepesi olarak bilinen 57 bin metrekarelik birinci derece SİT alanı geçtiğimiz günlerde imara açıldı. Tepe için Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın 10 milyar dolar verdiği iddia ediliyordu. Gazetecilerin Sevda Tepesi ile ilgili iddiaları sorması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "O konu kapandı, arkadaşlar yazılarını yazdı zaten." ifadesini kullandı.

Zaman