28 / 03 / 2024

Türk-İş Blokları'nda kentsel dönüşüm hız kazanıyor!

 Türk-İş Blokları'nda kentsel dönüşüm hız kazanıyor!

Türk-İş Blokları'nda, kentsel dönüşüm hız kazanıyor. Seyfi Demirsoy Mahalle sakinlerinin daveti üzerine bir toplantı gerçekleştiren Başkan Tiryaki, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Türk-İş Blokları'nın kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi...



Türk-İş Blokları'nda, kentsel dönüşüm hız kazanıyor. Seyfi Demirsoy Mahalle sakinlerinin daveti üzerine bir toplantı gerçekleştiren Başkan Tiryaki, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Türk-İş Blokları'nın kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi. 


Proje kapsamında daha önce 3 ada yer alırken vatandaşın isteği doğrultusunda bu sayının artırılması söz konusu. 281 blokta 2566 dairenin bulunduğu bölgede yıkım yapılarak, yeni ve modem yapılar hedefleniyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, vatandaşın istekleri doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizdi. Kentsel dönüşümün başlaması için bölge sakinlerinin yüzde 95 oranında mutabakata varması gerektiğini belirten Tiryaki, söz hakkının vatandaşta olduğunu söyledi. Tiryaki, vatandaşın kendi konutlarını kendi yapabileceğini de ifade ederek ''Halk istemediği sürece burada tek bir yıkım yapmam" dedi.Türk-İş Blokları'ndaki dönüşümlerin ada bazında değerlendirildiğine işaret eden Başkan Tiryaki, mülk sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 19 ay kira yardımı yapılacağının müjdesini verdi. 


Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni binaların kaç katlı ve ne kadar büyüklükte olacağına Çevre ve Şehircilik Bakanlığının karar vereceğini belirten Tiryaki, hak sahiplerinin asla mağdur olmayacağını sözlerine ekledi. 


Anayurt Gazetesi