25 / 04 / 2024

Emlak sektöründe koronavirüs önlemi!

 Emlak sektöründe koronavirüs önlemi!

Çin’de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı. Koronavirüs emlak sektörünü de etkileyecek mi? İlk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonu Evrim Kırmızıtaş, koronavirüse karşı emlak sektöründe alınabilecek önlemleri anlattı...


Koranavirüs, tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkiledi. Eğitimden turizme, tekstilden ulaşıma her sektörde olduğu gibi emlak sektörü de koranavirüs salgınından olumsuz etkilenmeye başladı.

Bu kapsamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 18 Mart'tan itibaren, müdürlüklere başvuruların 'Web-Tapu' sistemi üzerinden, işlem (randevu) taleplerinin ise 'Alo-181' çağrı merkezinden veya 'www.tkgm.gov.tr' adresinden yapılması yönünde karar aldı.

Öte yandan gayrimenkul danışmanları için de bu süreç sancılı geçiyor.

Koronavirüs salgınının dünyada insan sağlığına olduğu gibi ekonomiye de büyük zarar verdiğinin altını çizen Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, “Her şeyin başı sağlık. Temennimiz ülkemizin ve dünyanın bu salgından bir an önce kurtulması. Ancak bu süreci ekonomide de en az zararla geçirmeye çalışmalıyız” dedi.

İlk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonu olan Evrim Kırmızıtaş, gayrimenkul danışmanlarının bu süreci en az zararla geçirmesi için çeşitli önerilerde bulundu.

‘Videolu ev turu’

Ev gösterme işlemlerine ara verildiği için farklı yolları tavsiye eden Kırmızıtaş, “Eğer portföyünüzdeki evlere ulaşmanız sağlık açısından risk taşımıyorsa Facebook, Instagram ya da WhatsApp üzerinden canlı yayın yaparak müşterilerinize evleri gezdirebilirsiniz. Bu evlerin videolu kayıtlarını diğer alıcılarla da paylaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

‘Online eğitim seçeneği’

Bu sürecin kişisel gelişim için değerlendirebileceğini belirten Kırmızıtaş, “Ücretli veya ücretsiz birçok online eğitim bulunuyor. Emlakçılık üzerine eğitimlere ulaşmak oldukça kolay. RE/MAX Akademim' çatısı altındaki online eğitimler de herkese ücretsiz bir şekilde 1 Nisan'a kadar açık. Bunlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca portföyünüzdeki evlerin daha güzel fotoğraflarını çekebilmek için fotoğrafçılık üzerine online eğitim alabilirsiniz” dedi.

‘İlişkileri geliştirin’

Herkesin evlerinde olduğu ve çokça boş zamanının bulunduğu bu süreci, gayrimenkul danışmanlarının ilişkileri geliştirme konusunda bir fırsat olarak değerlendirebileceklerini dile getiren Evrim Kırmızıtaş, “Satıcı portföyünüze iletişiminizi artırabilirsiniz. Gündemden uzak bir konuşma gerçekleştirmek onlara da kendilerini iyi hissettirecektir” diye konuştu.

‘Dijital reklama yönelin’

İnternet kullanımının artmasıyla, dijital reklamlara önem verilebileceğine vurgu yapan Evrim Kırmızıtaş, “Küçük bütçelerle hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Eğer bu konuda bilginiz yoksa öğrenmenin tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Kırmızıtaş, gayrimenkul danışmanlarına Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına dikkat etmelerini önerdi ve “Ülkemizin salgından kurtulabilmesi ve işlerimize bir an önce dönmemiz için tedbirleri aksatmayalım” değerlendirmesinde bulundu.

Konutta faizler düşüyor mu?